Ingezonden persbericht


SHORTS(TM) nu ook in Nederland en België beschikbaar op iTunes

De korte film versterkt zijn greep op Europa

Huizen (Nederland) en Brussel (België), 27 oktober 2011 - Shorts International, eigenaar van ShortsHD (het grootste televisienetwerk ter wereld voor korte films), kondigt aan dat het op de Apple iTunes Movie Store nu "SHORTS(TM)" lanceert, 's werelds grootste korte filmcatalogus met meer dan 400 korte films speciaal voor de Nederlandse en de Belgische markt (Nederlands- en Franstalig). De korte films zijn stuk voor stuk in high definition (HD) en in standard definition (SD) verkrijgbaar als download-to-own en ideaal voor de moderne iPad-/iPhone-gebruiker op zoek naar een moment van ontspanning.

Shorts International kan prat gaan op fabelachtige animatiefilms en werkt met door de critici bejubelde filmregisseurs en met wereldberoemde acteurs en actrices. Met deze lancering in Nederland en België breidt het bedrijf zijn universeel getinte aanbod uit tot bijna 50 landen.

In de hele wereld stijgt het aantal korte filmfans explosief. Met zijn korte films was het merk Shorts(TM) bij de lancering in 2006 een van de eerste partners van iTunes in de Verenigde Staten. De populariteit aldaar effende het pad voor de lancering van ShortsTV in Frankrijk: die televisiezender in standard definition brengt sinds 2007 korte films en een blik achter de schermen van de korte filmwereld. De zender is een continu eerbetoon aan de korte filmkunst met een programmering die hulde brengt aan de creativiteit en het esthetische genie van Academy Award-winnaars, deelnemers aan het International Film Festival en toppers uit de wereld van de computeranimatie. En dat in alle mogelijke genres, van comedy tot musical en documentaire tot drama. ShortsTV en ShortsHD (de high definition versie) zijn te bekijken in Turkije, Frankrijk, de Verenigde Staten en Taiwan, door meer dan 40 miljoen gezinnen in totaal wereldwijd.

"Film is de meest populaire kunstvorm ter wereld. En vandaag de dag is korte film het snelst groeiende filmgenre", zegt Carter Pilcher, topman van Shorts International. "Waar ook ter wereld, het publiek is dol op korte films: dit is entertainment waarvan de sterke impact taal- en cultuurbarrières overstijgt. De enorme korte filmcatalogus die wij onlangs in Nederland en België hebben gelanceerd, bevat het beste van wat ooit geproduceerd is: bijna alle Oscarwinnaars en -genomineerden in de korte filmcategorie sinds 2006, een groot aantal eerdere Oscarwinnaars en -genomineerden, een ongelooflijke collectie festivalwinnaars van over de hele wereld - absolute aanraders! - en nog massa's ander werk dat de kijkers gegarandeerd zal doen schaterlachen, huilen of kraaien van verrukking. En vaak gewoon in het openbaar vervoer, terwijl ze de korte film op hun smartphone bekijken."

Pilcher was de man die dit jaar de eerste editie van de jaarlijkse "Shorts Awards" organiseerde in Hollywood, met als hoogtepunt de Lifetime Achievement Award in Short Film voor John Lasseter, regisseur bij de Pixar Animation Studios en tweevoudig Academy Award®-winnaar.

De recente lanceringen in Europa van de SHORTS(TM)-catalogus op iTunes volgen op de première van ShortsHD's DIRECTV in de Verenigde Staten (mei) en in Taiwan (juli) en op de uiterst succesvolle bioscooprelease van "The Oscar® Nominated Short Films of 2011.”

Shorts International is de korte filmpartner van iTunes Movie Store in de bijna 50 landen waar het actief is.

OVER SHORTS INTERNATIONAL

SHORTS(TM) op iTunes worden u aangeboden door Shorts International, 's werelds grootste entertainmentbedrijf van korte films met de meest uitgebreide korte filmcatalogus van de hele wereld. Shorts International is eveneens het bedrijf achter ShortsTV(TM) (in Frankrijk, België en Luxemburg te bekijken via Numericable (kanalen 134 en 52) en in Turkije via de Tivibu-service van TTNET) en achter ShortsHD(TM), de allereerste korte filmzender in high definition (in de Verenigde Staten beschikbaar via DIRECTV (kanaal 568), Dish Network (kanaal 375) en AT&T U-Verse (kanaal 1789)). Het bedrijf, met hoofdkantoor in Londen (Engeland) en vestigingen in Parijs en Los Angeles, wordt geleid door chief executive Carter Pilcher. Shorts International is eigendom van Shorts Entertainment Holdings en Liberty Global Ventures. Meer informatie op www.shorts.tv.