Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lunteren, 27 oktober 2011

Bestuurswisselingen itSMF

Het afgelopen jaar heeft het ITSMF veel vooruitgang geboekt in haar nieuwe koers Content & Community. Er zijn diverse mijlpalen bereikt, zoals de implementatie van de kwartaaluitgave van de Best Practice Quarterly Review, de implementatie van de nieuwsbrief Meet-it-SMF, de maandelijkse itSMF Cafés, het beschikbaar stellen van onze nieuwe website ,en het nieuwe social network Coconut.

Voor het komende jaar staan ambitieuze plannen op het programma en dat vraagt volledig commitment van het bestuur en de medewerkers. Jenny Griep, penningmeester van itSMF heeft te kennen gegeven na het congres terug te willen treden en de voorzitter Tijs Clous is voor zijn werk zoveel in de Verenigde Staten dat hij zijn verplichtingen als voorzitter niet kan waarmaken.

Het bestuur heeft gezocht naar een vervanger met een profiel dat aansluit op de ingeslagen beweging; iemand met contacten op CIO niveau, een track record op bestuursniveau én in het vakgebied. Willem Middelburg is bereid gevonden om de voorzittersrol a.i. te vervullen tot aan de eerstvolgende ALV. Op die ALV is Willem Middelburg de voorgedragen kandidaat namens het bestuur. Tijs Clous neemt de rol over van Jenny Griep. Voor zijn benoeming tot voorzitter vervulde hij de rol van penningmeester.

Willem Middelburg heeft in de jaren 80 Pink Elephant opgericht. Hij heeft (letterlijk) ITIL Nederland binnengereden, was CFO bij PinkRoccade en heeft in die rol de beursgang van PinkRoccade begeleid. Hij is nog steeds nauw betrokken bij ontwikkeling en innovatie van ICT en Service Management.