Persbericht

Citrix CloudPortal maakt de cloud winstgevend
~ Citrix kondigt CloudPortal en laatste versie Citrix CloudStack platform aan op Synergy ~

Barcelona, Spanje, 27 oktober 2011 - Citrix introduceert de nieuwe productlijn CloudPortal. Met CloudPortal kunnen organisaties hun cloud-infrastructuur omvormen naar een winstgevende cloud business. Ook heeft Citrix de volgende versie van Citrix CloudStack platform aangekondigd, dat dit jaar gekocht werd met de overname van Cloud.com. Vandaag de dag hebben al meer dan 2000 cloud aanbieders Citrix gekozen als platform voor hun cloud businesses.

Citrix CloudPortal
De nieuwe Citrix CloudPortal-productlijn maakt het mogelijk om uitdagingen waar cloud aanbieders van elke grootte en met verschillende business modellen voor staan, te vereenvoudigen. Daarnaast wordt het voor cloud aanbieders makkelijker en betaalbaarder om hun markt uit te bereiden. De nieuwe productlijn geeft cloud-klanten de kans om beheerkosten voor aanbieders te verminderen, terwijl de algemene service voor klanten wordt verbeterd.

CloudPortal voegt een reeks vooraf gebouwde oplossingen voor providers toe, waaronder IaaS (Infrastructure-as-a-Service), DaaS (Desktops-as-a-Service), SaaS (Software-as-a-Service) en WaaS (Windows-as-a-Service). Door een partnership met Citrix, kunnen zowel publieke als private cloud-aanbieders hun kerncompetenties benutten op gebied van applicaties, infrastructuur en data management.

De Citrix CloudPortal-productlijn bestaat uit twee edities:
* CloudPortal Services Manager: deze oplossing beheert de "finished goods" kant van service delivery voor cloud-applicaties en -diensten. Het biedt out-of-the-box ondersteuning voor zowel Windows-as-a-Service clouds (powered by Citrix XenApp) als voor populaire zakelijke applicaties als Exchange, Office, SharePoint, Lync, web hosting en meer.
* CloudPortal Business Manager: dit is een BSS/OSS (business support system, operations support system) voor cloud aanbieders. Het biedt eenvoudig account- en partnermanagement, pricing en facturering, klantenmanagement en rapportagemogelijkheden. Deze maken het voor aanbieders mogelijk om grootschalige clouds snel op de markt te brengen met alle management tools die nodig zijn.

Kenmerken van Citrix CloudStack 3 zijn:

* Cloud-Optimized Virtualization Platform: CloudStack 3 bevat een voor de cloud geoptimaliseerde versie van Citrix XenServer 6 als geïntegreerd basiskenmerk. Het geoptimaliseerde cloud-platform bevat verbeterde schaalbaarheid, beheeropties, beveiliging, multi-tenancy en virtual switching integration.
* Onderscheidend vermogen met NaaS: Nu Networking-as-a-Service een zeer belangrijk onderscheidend kenmerk wordt voor het leveren van geavanceerde cloud oplossingen, introduceert CloudStack 3 een nauwe integratie van de Citrix NetScaler productlijn. Hierdoor kunnen service providers diensten aanbieden die toegevoegde waarde bieden rondom netwerkfunctionaliteit in de cloud.
* Uitgebreide OpenStack ondersteuning: Citrix is de tweede grootste aandeelhouder in OpenStack. CloudStack 3 zal ondersteuning bieden voor Swift, de OpenStack object storage technologie voor het creëren van schaalbare object storage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van clusters van gestandaardiseerde servers om petabytes of toegankelijke data op te slaan.

Beschikbaarheid

* CloudPortal Services Manager zal midden december 2011 uitgebracht worden door middel van het Citrix Service Provider (CSP) programma. Het is gebaseerd op technologie die eerder dit jaar aangekocht is van EMS-Cortex.
* CloudPortal Business Manager is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar voor cloud providers door middel van het Cloud Market Development team van Citrix.
* CloudStack 3 zal beschikbaar zijn in Q4. Details rond deze versie zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

Gerelateerde links

* Video: Building a Cloud Business with Citrix
* Expert Blog: Announcing Citrix CloudPortal - Every Cloud Needs a Front Door
* Expert Blog: Bridging the "Business Gap" Between Your Cloud and Customers
* Expert Blog from AppSense - To the Cloud with AppSense and Citrix
* Aankondiging: Citrix Optimizes XenServer for the Cloud Era
* Aankondiging: Citrix Opens Up the Cloud for VMware Customers

Volg Citrix online:

* Twitter: @Citrix, @CitrixCloud, @Ulander, @cloudstack, @mrhinkle @CloudAppCal, @CitrixBenelux
* Citrix op Facebook