Gemeente Achtkarspelen


Persbericht

2011/YG_95
Buitenpost, 28 oktober 2011

Vernieuwde website Centrum Jeugd en Gezin Achtkarspelen

Afgelopen week heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin Achtkarspelen zich aangesloten bij een landelijke digitale informatiebank over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Hierdoor is de informatie over opvoeden en opgroeien die op www.cjgachtkarspelen.nl staat nog completer geworden. De informatie is per leeftijdscategorie onderverdeeld in thema's als groei en ontwikkeling, opvang en onderwijs, gezondheid en voeding, geldzaken, verzorging en veiligheid en opvoeding en gedrag.

Al sinds de opening in november 2010 heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin Achtkarspelen de beschikking over de website www.cjgachtkarspelen.nl. Deze site voorziet inwoners van de gemeente van betrouwbare informatie rond het opvoeden en opgroeien van kinderen en jongeren. Via de site kan men informatie vinden over de periode van de zwangerschap tot aan jong volwassenheid. Ook staat er op de site lokale informatie rondom opvoeden en opgroeien.

Daarnaast kunnen er online uiteenlopende vragen worden gesteld zoals "Wanneer heeft mijn kind de leeftijd dat ik hem over Sinterklaas kan vertellen?", "mijn kind wordt gepest, wat kan ik doen?" en "Hoeveel slaap heeft mijn puber nodig?" Een landelijk team van experts van de kennisinstituten die zijn aangesloten bij de informatiebank zorgt daarbij voor een snelle, anonieme en betrouwbare reactie op uw vraag.

Speciaal voor de doelgroep van 12 tot 23 jarigen komt er binnenkort een website waar ook zij terecht kunnen met hun vragen en voor informatie. Het CJG is dé plek waar organisaties voor de jeugd met elkaar samenwerken binnen Achtkarspelen. Iedereen kan bij het CJG terecht met alle vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. Het CJG is er voor (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar.