Persbericht

Citrix kondigt overname App-DNA aan en verlaagt kosten virtual desktops ~ Overname leider in applicatiemigratie en -beheer belangrijke toevoeging aan Citrix Desktop Transformation model ~

Barcelona, Spanje, 27 oktober 2011 - Citrix heeft een overeenkomst gesloten aangaande de overname van App-DNA, leider in applicatiemigratie en -beheer en partner van Citrix. De definitieve overname wordt in het vierde kwartaal voltooid. De App-DNA technologie voegt een belangrijke component toe aan de Citrix Desktop Transformation strategie, met als doel klanten te helpen met een nog snellere implementatie van bedrijfsbrede desktopvirtualisatie.

Door de overname wordt het Citrix Desktop Transformation model, dat vorig jaar in oktober werd geĂŻntroduceerd, verder uitgebreid.

De toevoeging van de App-DNA technologie levert de volgende voordelen voor Citrix-klanten op:
* Snelle analyse applicatieportfolio - Het AppTitude platform biedt een analyse van het applicatieportfolio van de organisatie, een gebruikershandleiding, een 'project effort calculator' en waar gewenst, de informatie die nodig is om eventuele problemen met applicatie- migratie te herstellen.
* Intelligent applicatieherstel - AppTitude biedt assistentie voor applicaties die mogelijk compatibiliteitsproblemen hebben. In veel gevallen kan herstel direct via AppTitude tools gerealiseerd worden. Organisaties hebben nu een betrouwbare basis voor hun migraties en worden op weg geholpen naar een gegarandeerd succesvol project.
* Geautomatiseerde applicatie packaging - Met AppTitude kunnen organisaties applicaties snel gebruiken doordat ze geautomatiseerd in Microsoft Windows Installer (MSI), Microsoft App-V of Citrix XenApp formats gezet worden.

Het volledige, Engelstalige persbericht is hier te vinden.

Nieuwe kenmerken van het Desktop Transformation model zijn:
* Citrix Success Accelerator - Citrix Success Accelerator voor XenDesktop vereenvoudigt desktop transformatieprojecten met gratis, op maat step-by-step XenDesktop ontwerp installatie en assistentie van Citrix experts bij de uitrol van desktopvirtualisatie.
* Citrix Virtual Desktop Assessment tool - Deze gratis en geautomatiseerde tool biedt een inventarisatie van alle devices, applicaties en profielen van eindgebruikers binnen de organisatie. Aan de hand daarvan verschaft de tool advies over het gebruik van XenDesktop FlexCast desktop delivery modellen, configuratie van master images en het applicatieportfolio, georganiseerd door user groups.
* Citrix AppTitude - Het App-DNA AppTitude product stelt organisaties in staat om snel en intelligent een assessment te maken van hun applicatie-portfolio en migratie-plannen.
* XenDesktop Personal vDisk technologie - Personal vDisk technologie, onlangs overgenomen met RingCube, is beschikbaar in combinatie met XenDesktop 5.5. De technologie biedt continue persoonlijke opslagruimte voor applicaties, instellingen en applicatiedata. Eindgebruikers hebben hiermee een volledig gepersonaliseerde virtuele desktop en IT-organisaties besparen kosten en verminderen hun opslag met 65 procent.

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) is een aanbieder van virtual computing-oplossingen die gebruikers helpen om overal en op elk apparaat te werken. Meer dan 250.000 bedrijven wereldwijd vertrouwen op de virtuele, desktops, datacenters en meetings van Citrix. Honderd miljoen bedrijfsdesktops worden geleverd met de virtualisatie-, netwerk- en cloud-oplossingen van Citrix en driekwart van de internetgebruikers heeft er dagelijks mee te maken. Citrix werkt samen met 10.000 bedrijven in 100 landen, de jaaromzet in 2010 bedroeg 1,87 miljard.