VerkeersInformatieDienst

Twee ernstige ongevallen op de A16

27 oktober 2011, 16:40
Tijdens de avondspits van donderdag is het behoorlijk raak met ongevallen bij Breda op de A16. Aan de westkant van de stad gebeurde rond 16:30 uur twee ongevallen waardoor weggebruikers in de file terecht komen.

Allereerst gebeurde van Antwerpen naar Rotterdam een ongeval tussen Breda en het knooppunt Princeville, er werden daar twee rijstroken afgesloten. Volgens Rijkswaterstaat zou bij het incident één personenauto betrokken zijn. Er is sprake van ernstig letsel en ook de traumahelikopter is ingezet. Om 16:45 uur stond het verkeer vanaf het knooppunt Galder over 4 kilometer stil, de vertragingstijd lag toen al op 20 minuten.

Vanuit Rotterdam naar Breda op de A16 kwamen bij Breda-Noord een vrachtwagen en een personenauto met elkaar in botsing waardoor de rechterrijstrook werd afgesloten vanaf het knooppunt Zonzeel. Ook bij dit ongeval zou het om ernstig letsel gaan. Hoeveel voertuigen er precies bij de aanrijding zijn betrokken is niet bekend. Om 16:45 kwamen automobilisten in 4 kilometer langzaam rijdend verkeer terecht vanaf Zevenberschen Hoek.