Gemeente Leeuwarden

Certificaat bijzondere waardering voor Leeuwarden op Entente Florale

Donderdag 27 oktober 2011 kreeg de gemeente Leeuwarden het certificaat bijzondere waardering in de groencompetitie Entente Florale in de Lebuinuskerk in Deventer. De jury sprak zijn waardering uit voor de wijze waarop in Leeuwarden het groen is ingezet om de gezondheid van de inwoners te bevorderen.

Ermelo won de gouden medaille, Meppel werd tweede en Leeuwarden won brons. Eregast, burgemeester van Almere en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten Annemarie Jorritsma reikte de prijzen uit. Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd 's ochtends een congres georganiseerd onder het thema: 'Groen Loont', waarin ingegaan werd op het economisch belang van goede groenvoorzieningen.

De Entente Florale is een jaarlijks terugkerende groene competitie voor steden, kleine steden en dorpen om de titel groenste stad en dorp van Nederland. De strijd ging dit jaar tussen Ermelo, Meppel en Leeuwarden. De competitie is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Entente Florale Nederland en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Met deze nationale wedstrijd wil de stichting het grote belang van groen onder de aandacht brengen.