Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 26 oktober 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, evenementenvergunningen, een beleidsregel 'Maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast', standplaatvergunningen, drank- en horecavergunningen, ontheffing APV voor het verrichhten van spoorslijpwerkzaamheden, een ontheffing geluidhinder en een collecterooster verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 12 oktober 2011

Lisbaan 17
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen ruimte indeling.

Datum ontvangst: 13 oktober 2011

Stationsplein 1
Voor de activiteiten: bouwen en kappen

- plaatsen toegangspoortjes en vergroten perron station Schollevaar.

Wormerhoek 5 - 7
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Datum ontvangst: 17 oktober 2011

Bermweg 430
Voor de activiteit: bouwen

- vervangen bestaande schuur.

Datum ontvangst: 19 oktober 2011

Ketensedijk 4
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen brandwerende muur.

Essebaan 55
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen perscontainer op eigen terrein.

Achterzijde Jan van Kanrede 1 t/m 21 (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- zes veldesdoorns wegens overlast. De bomen staan in een geluidswal, worden te groot en staan te dicht op de erfafscheiding. Geen herplant. Er staan genoeg andere bomen in de geluidswal.

Admiraal Helfrichweg 2M
Voor de activiteit: aanleggen inrit

- aanleggen van een inrit naar de Admiraal Helfrichweg 2M.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum: 14 oktober 2011

's-Gravenweg hoek Schenkelse Dreef
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen hekwerken en loopbrug.

Verzenddatum: 17 oktober 2011

Othello 16 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één den wegens ernstige overlast en wortelopdruk aan bestrating en schuur. Geen herplant.

Ernst Barlachrade (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één es. De boom is veel te groot geworden voor de tuin. De dubbele stam heeft plakoksel wat in de toekomst gevaar kan opleveren. Geen herplantplicht.

Verzenddatum: 18 oktober 2011

Flatusstraat 1
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen dakkapel voorzijde.

Lofoten 33
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen dakkapellen voor- en achterzijde.

Goudenregenstraat 64 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één linde wegens omgevingsgevaar. De boom is hol en staat dusdanig dicht bij de woning dat deze een verhoogd risico vormt met betrekking tot omwaaien. Geen herplantplicht.

Verzenddatum 19 oktober 2011

Fascinatio Boulevard 562 - 4
Voor de activiteiten: bouwen en reclame

- plaatsen vlaggenmasten.

Wormerhoek 5 - 7
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Achterzijde Jan van Kanrede 1 t/m 21 (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- zes veldesdoorns wegens overlast. De bomen staan in een geluidswal, worden te groot en staan te dicht op de erfafscheiding. Geen herplant. Er staan genoeg andere bomen in de geluidswal.

Admiraal Helfrichweg 2L
Voor de activiteit: aanleggen inrit

- aanleggen van een inrit naar de Admiraal Helfrichweg 2L.

Verzenddatum: 20 oktober 2011

Openbaar gebied nabij Reggedal 6
Voor de activiteiten: bouwen en afwijken bestemmingsplan
- plaatsen van een speelhuis.

Verzenddatum: 21 oktober 2011

Burgemeester van Dijklaan 1 (Shell station)
Voor de activiteiten: bouwen en afwijken bestemmingsplan
- plaatsen container voor stofzuigsysteem.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurd zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

In het bezwaarschrift zet u uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaarschrift indienen in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom, telefoon (010) 2848746. De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651.

MAATREGELEN BESTRIJDING VOETBALVANDALISME EN ERNSTIGE OVERLAST

De burgemeester maakt bekend dat hij op 27 september 2011 de beleidsregel 'Maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast' heeft vastgesteld. Sinds september 2010 is de wet 'Maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast' van kracht, in de volksmond ook wel de 'Voetbalwet' genoemd. Deze wet geeft burgemeesters een aantal nieuwe bevoegdheden om de openbare orde te handhaven.

Met het vaststellen van de beleidsregel 'Maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast' geeft de burgemeester aan op welke wijze hij deze nieuwe bevoegdheden zal toepassen. De burgemeester kan besluiten om een persoon die herhaaldelijk overlast heeft veroorzaakt of waarvoor ernstige vrees bestaat dat deze persoon opnieuw overlast dreigt te veroorzaken, een gebiedsverbod, een groepsverbod of een meldingsplicht op te leggen. Daarnaast kan de burgemeester besluiten om een bevel te geven aan de ouders of verzorgers van een minderjarige die jonger is dan 12 jaar en die herhaaldelijk groepsgewijs overlast veroorzaakt. Het bevel regelt dat de minderjarige zich niet mag ophouden in een bepaald gebied of niet aanwezig mag zijn tussen 20.00 uur en 06.00 uur op openbare plaatsen zonder begeleiding van zijn ouder(s) of verzorger(s).

Onder de definitie van overlast behoren overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening van Capelle aan den IJssel, het plegen van strafbare feiten en zaken als joelen, naroepen en intimiderend overkomen. De door de burgemeester opgelegde verboden gelden in eerste instantie voor een periode van drie maanden. Overtreding van deze verboden is een strafbaar feit. In lijn met de regionale afspraken tussen het Openbaar Ministerie en de gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond is in het handhavingsarrangement van Capelle aan den IJssel vastgelegd dat bij een eerste overtreding van het verbod de burgemeester zijn besluit kan verlengen met nog eens drie maanden. Bij een tweede overtreding zal het Openbaar Ministerie in beginsel overgaan tot vervolging.

De beleidsregel 'Maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast' treedt in werking op 27 oktober 2011 en ligt vanaf die datum voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum op het gemeentehuis en is tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar.

De beleidsregel is dan ook te raadplegen op deze website bij Regelgeving en via www.overheid.nl.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Filmshoot door Concept op het Stadsplein op zondag 23 oktober 2011 van 07.00 uur tot 19.30 uur voor het promoten van het IJsselland Ziekenhuis en de gemeente Capelle aan den IJssel. Bij slecht weer verschuiven de activiteiten naar zondag 30 oktober 2011, 6 november 2011, 13 november 2011 of 20 november 2011;
* Spokentocht, St. MAD IJssel, voor kinderen onder begeleiding van volwassenen in een gedeelte van het Schollebos, zaterdag 29 oktober 2011 vanaf 19.00 uur;
* Halloweenfeest Schollevaar, zaterdag 29 oktober 2011, knutselmiddag voor kinderen op Pier Panderplein tussen 11.00 uur en 15.00 uur en tussen 18.00 uur en 20.30 uur trick or treat route;
* Halloweenfeest Oude Plaats, zaterdag 29 oktober 2011 van 19.00 uur tot 23.00 uur;
* Halloweenfeest Breed-/Wisselspoor, zaterdag 29 oktober 2011 van 17.00 uur tot 22.00 uur;
* Halloweenfeest Fascinatio, zaterdag 29 oktober 2011 van 18.30 uur tot 21.30 uur voor het MFC gebouw, Solisplein;
* Halloweenfeest 's-Gravenland, zaterdag 29 oktober 2011 van 17.00 uur tot 23.00 uur, met name in de Puccinistraat en Bellinistraat. Hiervoor is het noodzakelijk de Puccinistraat af te sluiten;
* Sinterklaasintocht in Capelle West, zaterdag 19 november 2011 vanaf 12.00 uur aan de Nijverheidsstraat.

STANDPLAATSVERGUNNING verleend voor


* Verkoop van bloemen en planten door dhr. Russchenberg, tijdens winkeluren. De periode gaat in op 6 januari 2012 tot en met 28 december 2012;
* Verkoop van snacks en belegde broodjes door dhr. Vleer, op de vrijdagen en zaterdagen en koopzondag/avonden nabij de ingang van Kwantum (Lylantsebaan) voor het jaar 2012.

DRANK EN HORECAVERGUNNING verleend aan


* St. Kennismakelaars, Torenhof 1.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden in het E-Loket bij Melding klein evenement.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding is door de gemeente geaccepteerd:


* Halloweenfeest voor kinderen, grasveld Purmerhoek, zaterdag 29 oktober 2011 van 19.00 uur tot 23.00 uur.

SPOORSLIJPWERKZAAMHEDEN

Aan Kuiper & Burger Advies en Ingenieursbureau, tbv BAM Rail, is ontheffing op grond van artikel 4:5 lid 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening verleend voor het jaar 2012 en 2013 om 's nachts slijpwerkzaamheden te verrichten aan het spoor. Afhankelijk van de intensiteit waarmee het baanvak gebruikt wordt, zal ieder baanvak 1 tot 2 keer per jaar geslepen worden. Per baanvak wordt daarbij één slijptrein ingezet.

ONTHEFFING GELUIDHINDER

Aan de gemeente Capelle aan den IJssel is ontheffing geluidhinder verleend om buiten de normale werktijd de volgende wegwerkzaamheden op de Kanaalweg te verrichten:
* Asfalt frezen, aanbrengen asfalt onderbanen, aanbrengen deklaag en belijning ter plaatse van de Kanaalweg in de nachten van maandag 31 oktober 2011 tot en met vrijdag 4 november 2011 van ca. 20.00 uur tot ca. 05.00 uur (week 44).
* De Kanaalweg zal in week 44 tussen 20.00 uur en 05.00 uur geheel worden afgesloten.
* De nacht van vrijdag 4 november 2011 op zaterdag 5 november 2011 is een reservenacht.

Los van freesmachines, asfaltmachines en overig werkverkeer zullen op het werk vijf grote lichtunits geplaatst worden voor een goede verlichting van het gehele werk. Deze units werken op aggregaten.

COLLECTEROOSTER NOVEMBER 2011


* 30 oktober tot en met 5 november 2011 Stichting Diabetes Fonds
* 1 tot en met 30 november 2011 SOS, Stichting Samenwerking Ontwikkeling Sahellanden
* 6 tot en met 12 november 2011 Stichting Alzheimer Nederland
* 13 tot en met 19 november 2011 NSGK, Stichting voor het gehandicapte kind
* 20 tot en met 26 november 2011 Stichting Nationaal MS Fonds
* 28 november tot en met 4 december 2011 Stichting Oogfonds Nederland