Digitale kluis en elektronische handtekening voor de beveiliging van KMO's documenten

27/10/2011 17:59

STS Group / Risc Group

Er wordt meer en meer over Cloud Computing gesproken maar de vraag die blijft bestaan is 'hoe de bedrijfsgegevens van onze ondernemingen beveiligen in die Cloud?

STS Group , al meer dan 15 jaar aanwezig op de Belgische markt, heeft een totaaloplossing van 'Trusted Services' ontwikkeld. Dit aanbod werd 'Confidence Services' gedoopt en wordt gecommercialiseerd door reseller Risc Group .

Dankzij de door STS Group ontwikkelde software, kunnen bedrijfsleiders die over toegang tot de Cloud (Internet) beschikken, gebruik maken van digitale kluizen om hun documenten legaal te archiveren en te delen met klanten.

De eigenschappen van de digitale kluis maken het eveneens mogelijk om traceerbare en beveiligde elektronische documenten uit te wisselen, die dezelfde waarde hebben als een aangetekend schrijven.

Dit aanbod, dat archivering en beveiligde uitwisselingen combineert, onderscheidt zich van vergelijkbare oplossingen aangezien de KMO's ermee hun offertes, plannen, foto's, contracten, facturen, loonbrieven- kunnen uitwisselen. De uitwisselings oplossing laat ook toe elektronische verkiezingen te organiseren en contracten te ondertekenen in alle veiligheid en volgens de wettelijke normen.

Risc Group heeft zijn productportefeuille uitgebreid door een partnerschap met Microsoft en wordt zo één van de 2 officiële Belgische resellers van de meest recente collaborative Suite van Microsoft : Office 365.

Risc Group werkt nu ook samen met Certipost, en kan daardoor de elektronische handtekening aan KMO'S aanbieden. Confidence Services gecombineerd met de elektronische handtekening van Certipost garandeert dat er niets aan het document werd gewijzigd geeft het dezelfde juridische waarde als een geschreven handtekening. Deze oplossing laat eveneens toe om gebruik te maken van publieke toepassingen zoals het on-line invullen van belastingsaangiftes-

De oplossing, aangeboden door STS Group en Risc Group, beantwoordt perfect aan de opgelegde criteria waaraan Cloud Computing moet voldoen. De documenten, de uitwisselingen en hun bewijzen worden opgeslagen in de Cloud-infrastructuur van Risc Group IT Solutions, gesitueerd in verscheidene datacenters (Frankrijk, Zwitserland, Benelux, Engeland).

Een lokale klantendienst (via telefoon en op het terrein) staat steeds ter beschikking van de klanten.

"Confidence Services is het virtuele kantoor van de bedrijfsleider. Confidence Services garandeert de bewijskracht, de uitwisseling en de archivering van alle elektronische gegevens van een onderneming » aldus Pierre LEIJDER, VP Marketing Business STS Group.

Bijkomende informatie :

STS Group &Risc Group

Rue de Stalle 140 - Stallestraat 140

1180 Bruxelles - 1180 Brussel

Contact presse :

Perscontact :

Nathalie Brigode

Nathalie.brigode@group-sts.com

Gsm : 0477/48 41 22

Sites web

Websites

http://fr.risc-group-inbox.be

http://www.group-sts.com



Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel