Politie Twente

Gewapende overval op juwelier
Enschede
Donderdag 27 oktober omstreeks 20.00 uur hebben vier mannen een juwelier aan De Heurne in Enschede overvallen. Eén overvaller had een wapen en heeft tijdens de overval geschoten. Hierdoor raakte een medewerker (leeftijd/woonplaats nog onbekend) in de winkel gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De mannen gingen er met een onbekende buit vandoor over de Wilhelminastraat in de richting van de Boulevard. Drie overvallers reden op één scooter en één overvaller rende weg.

Signalementen daders:

Dader 1 met wapen:
* Ongeveer 25 jaar
* Blanke tot lichte huidskleur * Grijze jas tot op de heup
* Zwarte capuchon en een zwarte muts * Grijze schoenen

Dader 2
* Ongeveer 25 jaar
* Blanke tot lichte huidskleur * Zwarte jas
* Zwarte cap met wit logo
* Zwarte schoenen

Dader 3
* Ongeveer 25 jaar
* Zwarte jas
* Spijkerbroek
* Zwarte schoenen met witte veters

Dader 4
* Ongeveer 25 jaar
* Zwarte jas met capuchon
* Donkere trainingbroek met 1 brede witte streep * Lichte sportschoenen

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat er twee scooters hebben gestaan aan de Veenstraat in Enschede. Één scooter is door de politie aangetroffen. Mogelijk zijn deze scooters door de overvallers gebruikt bij deze overval. Wie kan de politie meer informatie verstrekken over deze scooters?

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die bij kan dragen aan het oplossen hiervan. Neemt u dan contact op met Politie Twente via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.

Drie verdachten aangehouden na snelkraak Rijssen
Op donderdag 27 oktober omstreeks 20.05 uur heeft er een snelkraak plaatsgevonden in een bedrijf aan de Galvanistraat in Rijssen. Tijdens deze snelkraak werden diverse gereedschappen ontvreemd. De verdachten van deze snelkraak zijn in een auto vertrokken in de richting van Nijverdal. De politie kwam de auto op het spoor en zette een achtervolging in. Kort daarna kon de politie de verdachten aangehouden op de Rijssensestraat. De drie inzittenden van de auto werden aangehouden. Dit waren mannen van 37, 43 en 44 jaar uit Arnhem. Ze zijn overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne. In de auto troffen de agenten diverse gereedschappen als kettingzagen, bladblazers en heggenscharen aan. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.