Waterschap Zuiderzeeland


Klim boven zeeniveau

Aanstaande zondag kun je op het Leidseplein in Amsterdam naar een hoogte van zes meter klimmen. Dit om te symboliseren dat het laagste punt van ons land ruim zes meter beneden N.A.P. ligt. Casper ten Sijthoff, sportklimmer met N.O.C. * N.S.F. status, opent de klimmuur om 14.00 uur samen met Jeugddijkgraaf Bart Bongaards.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Jeugdwaterschap in het kader van de start van de International Water Week Amsterdam (http://www.internationalwaterweek.com). Het Jeugdwaterschap bestaat uit een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar die de waterschappen in Nederland vertegenwoordigt. Zij proberen jongeren meer te betrekken bij waterbeheer in ons eigen land.

Ontdek hoe wij ook jouw voeten drooghouden

De Jeugdwaterschappers laten de mensen zondag met behulp van Ipads zien hoe hoog of laag de mensen wonen in Nederland. Daarbij vertellen zij wat waterschappen doen om ons ook in de toekomst droge voeten te kunnen garanderen.
Bart Bongaards, Jeugddijkgraaf: "Ben jij sportief en ben je benieuwd hoe diep of hoog Amsterdam, Utrecht of Den Haag ligt? Klim dan de hoogte in en wij leggen het vast met een polaroidcamera!"

Het laagste punt van Nederland

Het laagste punt van ons land bevindt zich in de Zuidplaspolder ter hoogte van Nieuwekerk aan den IJssel, en is vastgesteld op 6,76 m beneden N.A.P. (Normaal Amsterdams Peil). Er is ook een monument geplaatst.

Klim onder begeleiding van sportklimmer Casper ten Sijthof

Op de klimwand, die de structuur heeft van echte rots, is het mogelijk om te klimmen, te boulderen en te abseilen. De mobiele rots heeft acht klimroutes variërend van makkelijk tot moeilijk. De waaghalzen worden bij het klimmen begeleid door sportklimmer Casper ten Sijthoff.

Zondag 30 oktober, Leidseplein Amsterdam. Vanaf 14.00 uur ben je van harte welkom.