Ingezonden persbericht


Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk de online versie

Say Hello, Wave Goodbye

en

Klaas en Barend en Gijs en Rieneke en Carole

twee tentoonstellingen van 30 oktober 2011 t/m 15 januari 2012
* Say Hello, Wave Goodbye is een overzicht van ruim vijf jaar aankopen voor de collecties keramiek en sieraden.
* Klaas en Barend en Gijs en Rieneke en Carole toont kunstenaarstalent uit 's-Hertogenbosch.

Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch brengt twee tentoonstellingen ter afscheid van de tijdelijke locatie aan de Magistratenlaan. Eind 2012 opent een nieuw Stedelijk Museum zijn deuren in het Museumkwartier 's-Hertogenbosch. Gelegenheid nu voor een (terug)blik op de collectie en een kennismaking met een nieuwe generatie Bossche kunstenaars.

Met de collectiepresentatie Say Hello, Wave Goodbye geeft het museum een overzicht van aankopen voor de internationaal gerenommeerde collecties hedendaagse keramiek en sieraden. Het is een overzicht van hoogtepunten geworden: van kunstenaarskeramiek (Pablo Picasso, Guido Geelen, Heringa / Van Kalsbeek) tot design (Atelier NL, Amba Molly, Scholten & Baijings) en op sieraadgebied werk van Alexander Calder, Lucio Fontana en Louise Bourgeois en Nederlandse sieraadontwerpers als Gijs Bakker, Ted Noten en de bijzondere collectie Emmy van Leersum. In de tentoonstelling zijn de eerste drie delen van de documentaireserie Om het Lijf opgenomen, die door het museum wordt geproduceerd. In de documentaires staan de oeuvres van de belangrijke Nederlandse sieraadkunstenaars centraal.

Klaas en Barend en Gijs en Rieneke en Carole geeft ruim baan aan de dynamische Bossche kunstgemeenschap. De tentoonstelling kijkt juist vooruit: naar Bossche kunstenaars waar we van verwachten meer te horen en zien. Alle vijf maken nieuw werk en tonen dit in vijf losstaande presentaties. Van schilderijen en sculptuur tot fotografie en installaties. Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch laat zien dat in deze stad een groot reservoir is aan beeldend talent.

Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch toont in twee tentoonstellingen de breedte van het tentoonstellings- en collectiebeleid. Van jong (regionaal) talent tot de internationale klassiek modernen, van design en vormgeving tot vrije beeldende kunst. Een eigenwijze visie, geëngageerd en actueel.Vanaf 15 januari tot eind december 2012 is het museum gesloten voor verhuizing naar een nieuw onderkomen in het Museumkwartier in hartje 's-Hertogenbosch.

afbeelding: Gijs van lith, Diptych (a painting's womb), 2011

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
Magistratenlaan 100
5223 MB 's-Hertogenbosch
www.sm-s.nl