Ingezonden persbericht


Persbericht, Amsterdam, 7 oktober 2011

10.000 Miles From New Orleans met The Very Next

De eerste cd '10.000 Miles From New Orleans' van de band 'The Very Next' ligt vanaf 28 oktober in de winkel. Vanaf die datum is de cd ook via iTunes beschikbaar.

De cd '10.000 Miles From New Orleans' bevat 12 Tracks en is geproduceerd door The Very Next, uitgebracht op label Flyin'High Records en gedistribueerd door Coast to Coast.

De muziek is grotendeels geschreven door de bandleden Bart Wirtz en Paul van Kessel.

De cd release vindt plaats op zondag 30 oktober in Café Hofman in Utrecht.

Adres: Hofman Café Janskerkhof 17a, 3512 BM Utrecht.

Aanvangstijd: 16:00, Entree: E 5,- (inclusief consumptie)

De titel van de cd verwijst naar de muzikale ontwikkeling van de band. New Orleans, de oorsprong van jazz en soul, is een stad die staat voor samensmeltingen van muzikale invloeden en is hierdoor een inspiratiebron voor de bandleden. Toch staat de muziek van The Very Next er ook ver vanaf. De band heeft door de jaren heen, naast die basis invloeden uit de jazz en soul muziek, uit vele andere inspiratiebronnen geput. Verschillende elementen zijn samengevoegd en toegevoegd om tot een nieuwe en eigen sound te komen. Het resultaat is een gevarieerde cd met verschillende grooves, zang, veel blazers en instrumentale solo's. Een cd waar up-tempo nummers afgewisseld worden door een enkele ballad.

'Anna Mae', reeds in mei 2011 als single uitgekomen, werd onmiddellijk tot ' Schijf van 6' gebombardeerd op Radio6 en wordt sindsdien veelvuldig gedraaid op Radio6 en Arrow Jazz FM.

The Very Next bestaat uit tien muzikanten en vertegenwoordigt een samensmelting van ervaringen, invloeden, kwaliteiten en passies. Alle bandleden zijn al jaren actief in de Nederlandse muziekscene. Ze speelden eerder met: Pete Philly & Perquisite, Caro Emerald, Hans Teeuwen, Young Sinatras, Room Eleven, Claron McFedden, Efterklang, Chef'Special, Wicked Jazz Sounds Band, Scallymatic Orchestra en Monsieur Dubois.

Bezetting van de band: Paul van Kessel ­ zang,⤨Kasper Kalf ­" contrabas,⤨Pim Dros ­ drums,⤨Jasper Slijderink ­ toetsen,⤨Bart Wirtz ­" alt sax,⤨Steven Dietvorst - tenor sax,⤨Jan Smit - bariton sax en basklarinet,⤨Vincent Veneman ­ trombone,⤨Raoul Garcia Vao - lead trompet,⤨Gerben Klein Willink ­ trompet.