Ingezonden persbericht


Dominique Gonzalez-Foerster
Filmprogramma bij het Filmhuis Den Haag, zondag 30 oktober 14.00 uur

In het kader van Tangible Time wordt in het Filmhuis een filmprogramma met een selectie uit het cinemawerk van Dominique Gonzalez-Foerster vertoond. Deze kunstenaar, bekend van haar installatie TH.2058 in de turbine hal van de Tate Modern uit 2009, is werkzaam in Parijs en Rio de Janeiro.

Haar werk was ook te zien op de Documenta in Kassel en de Biënnales van Venetië en Sao Paulo. De vaak grootschalige installaties van Dominique Gonzalez-Foerster bieden aanknopingspunten voor een verhaal dat zich in verschillende tijden en ruimtes afspeelt.

In haar films gebruikt ze fragmenten van plekken en situaties die ze filmt in verschillende delen van de wereld en waarbinnen ze nieuwe verhaallijnen componeert: 'As soon as you have a potential narrative, the beginning of a text, then time appears'.

Deze middag biedt een unieke kans om het filmwerk van Gonzalez-Foerster in een bioscoopsetting te zien. Met introductie door Danielle van Zuijlen, curator van Tangible Time

Filmhuis Den Haag, zondag 30 oktober, 14.00 uur
Entree ¤5,- / duur 85 min. www.filmhuisdenhaag.nl, Spui 191, Den Haag, Kassa Filmhuis: 070 - 365 6030.

Tangible Time

Tentoonstelling, 23 oktober - 20 november 2011, do t/m zo 13.00 - 17.00 uur

Tangible Time brengt kunstenaars bijeen die het begrip tijd op een beeldende manier tastbaar maken. De getoonde werken gaan voorbij aan de natuurkundige definitie van tijd: hier wordt de tijd opgerekt, gestapeld, gefragmenteerd, gereconstrueerd of getoond in relatie tot afstand.

Met:
David Claerbout
Nathalie De Briey
Robbrecht Desmet
Victoria Fu
Julien Grossmann
Katja Mater
Alexandra Navratil
Noor Nuyten
Magdalena Pilko
Petra Stavast
Joe Winter

Gastcurator: Danielle van Zuijlen




Ingezonden persbericht