Ingezonden persbericht


Kinderen van weekendschool Pet'je af naar DierenPark

De kinderen van weekendschool Pet'je af in Amersfoort gaan zondagochtend 30 oktober 2011 naar DierenPark Amersfoort.

De kinderen krijgen een rondleiding van een vrijwilliger en bij de olifanten staat een exclusieve blik achter de schermen en een toelichting van een dierenverzorging op het programma. Daarna mogen ze het park zelf verkennen.

Om 10.00 uur worden de kinderen welkom geheten door onder andere creatief directeur Bas Westerweel van DierenPark Amersfoort en burgemeester Lucas Bolsius. Het park maakt het bezoek mogelijk naar aanleiding van overleg met de burgemeester.

Bolsius werd eerder dit jaar uitgenodigd door een attractiepark om aanwezig te zijn bij een publiciteitsmoment, waarbij hij in ruil voor zijn aanwezigheid 100 vrijkaarten kon vergeven. De burgemeester kwam een tegenvoorstel en opperde de mogelijkheid om 50 kaartjes toe te kennen aan de kinderen van Pet'je af. Dat voorstel werd afgewezen, maar om de teleurstelling van de kinderen te verzachten zocht Bolsius contact met toenmalig directeur Peter Kuipers van DierenPark Amersfoort. Die maakte het mogelijk dat de kinderen nu alsnog een gezellige en enerverende dag in hun eigen stad tegemoet kunnen zien.

Stichting Pet'je af is een weekendschool voor kinderen in achterstandssituaties. Iedere zondag ondernemen zij activiteiten in het kader van beroepen, kunst en cultuur. Een thema duurt vier weken. De kinderen gaan naar het dierenpark met de burgemeester in hun keuze bijeenkomst. "De kinderen kunnen iedere vierde bijeenkomst van het thema kiezen wat ze gaan doen. Vaak is dit een museum bezoek, maar deze keer is wel erg bijzonder!", aldus Walter Roza.

DierenPark Amersfoort biedt een dag vol avontuur. Gasten horen, zien en voelen van alles tijdens hun bezoek. Ze staan in het groene park vaak neus aan neus met kleine en grote dieren en er zijn volop avonturen te beleven in De Nacht, de Stad der Oudheid, het DinoBos of het Doolhof. www.dierenparkamersfoort.nl.