Openbaar Ministerie

Transacties en dagvaardingen bij Thrillogy

30 oktober 2011 - Arrondissementsparket Utrecht

Gisteravond vond het dansfeest Thrillogy voor het eerst plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Om de openbare orde te bewaren en het zero tolerance beleid ten aanzien van drugs te handhaven, waren politie en Openbaar Ministerie Utrecht gedurende de nacht aanwezig. Het feest verliep geordend.

Op het feest, dat in voorgaande jaren werd georganiseerd in de Brabant Hallen, waren tussen de twaalf en dertienduizend bezoekers. Bij 24 van deze bezoekers werden drugs aangetroffen. Deze werden gelijk onderzocht door de Forensische Opsporing op de hoeveelheid werkzame middelen, waarna de officier van justitie een beslissing kon nemen en een transactie of een dagvaarding geven. Eén bezoeker werd aangehouden omdat deze zestien valse toegangskaartjes bij zich had.

Doel van de handhaving is niet alleen het gebruik van drugs, een strafbaar feit, tegen te gaan, maar ook om een snelle reactie te geven in de vorm van een transactie, die gelijk kon worden voldaan, of een dagvaarding, die meteen werd uitgereikt.

In totaal werden er zestien transacties aangeboden voor een totaalbedrag van 5080 euro. Daarnaast werden er acht dagvaardingen uitgereikt voor het voorhanden hebben van verdovende middelen, Deze verdachten worden op 11 januari 2012 voor de politierechter verwacht.