Politie Drenthe

Zondag 30 oktober 2011

Provincie Drenthe, 30-10-2011

Politie controleert verkeer deze week

DRENTHE De politie kondigt twee verkeerscontroles aan. Op 31 oktober zal de politie het verkeer in de omgeving van Assen controleren op hun snelheid door middel van een radarcontrole. Op 2 november is er een algemene controle van het verkeer in Zuidoost Drenthe.

Vriend aangehouden terzake huiselijk geweld
SLEEN De politie hield zaterdagavond in een woning een 44-jarige man uit Krommenie aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 43-jarige vriendin na een woordenwisseling te hebben mishandeld. De man werd in verzekering gesteld en de politie stelt een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld wordt gevolgd.

SLEEN Zaterdagmiddag hield de politie een 56-jarige man aan. Hij wordt er van verdacht zijn 49-jarige vriendin te hebben geslagen. Ook hier wordt het traject huiselijk geweld gestart.

Aanrijdingen ontstaan door rijden onder invloed

GASTEREN Een 51-jarige autobestuurster uit Taarlo botste in de nacht van zaterdag op zondag tegen een in de berm van het Oosteinde staande boom. De vrouw verklaarde de politie dat ze waarschijnlijk te veel gedronken had en nadat ze over een verkeersdrempel reed verloor ze de macht over het stuur. Na onderzoek bleek dit inderdaad het geval te zijn en blies ze 430 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op.

GASTEREN Getuigen zagen in dezelfde nacht een 24-jarige beginnend bestuurder uit Annen plotseling met zijn bromfiets onderuit gaan op het Oosteinde. Ook hier was alcohol in het spel, 530 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige inwoner van Witteveen aan. De man reed als beginnend autobestuurder over de Dr. Anton Philipsstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 475 ug/l waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd.

EMMEN In de vroege zondagochtenduren bekeurde de politie een 22-jarige Emmenaar. De man bestuurde op de stadsvloer van de Hoofdstraat een snorfiets en werd gecontroleerd. Hij blies 745 ug/l en bleek tevens geen rijbewijs te bezitten.

Bewoner ontdekt inbraak en vernielingen

COEVORDEN Toen een 40-jarige bewoner van de Jan van Scorelstraat zaterdagavond thuis kwam ontdekte hij dat er ingebroken was. De achterdeur van zijn woning was vernield en een tv, een laptop en een dvd-speler waren ontvreemd. Verder bleek dat de kussens van het bankstel vernield waren en een pan met vet over de keukenvloer was gegooid. De inbraak en vernielingen werden gepleegd tussen 18.30 en 23.15 uur.

Man aangehouden voor belediging

MEPPEL De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige man uit Meppel aan. Hij vond het nodig om de in de Grote Kerkstraat passerende politie te beledigen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanranding
MEPPEL Een 30-jarige inwoonster van Meppel deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van aanranding. Toen de vrouw omstreeks 02.15 uur (wintertijd) vanaf het Prinsenplein haar weg vervolgde over de Kromme Elleboog, Keizersgracht, Zuideinde, Weerdstraat en de Zuiderlaan, ontdekte ze op het laatst dat ze gevolgd werd door een onbekende wandelaar. Plotseling liep de man dicht op haar en werd handtastelijk. Doordat de vrouw begon te schreeuwen en te gillen vluchtte de dader in de richting van de Weerdstraat. De onbekende man was gekleed in een lichte spijkerbroek en een donker jack. Hij was ongeveer 1.68 lang, droeg een bol kapsel en tussen de 25 en 30 jaar oud. Politie vraagt getuigen te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie houdt vader en zoon aan
COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 45-jarige vader met zijn 18-jarige zoon uit Coevorden aangehouden. Het duo wilde verhaal halen bij een café aan de Bentheimerstraat omdat de zoon daar vrijdag was verwijderd in verband met het niet voldoen aan de kledingvoorschriften van het café. Tevens bleek de jongeman al eerder problemen gehad te hebben bij het betreffende café. Ondanks bemiddeling van de politie wilde het duo niet vertrekken waarna hen gevorderd werd zich te verwijderen. Toen ze ook daar niet aan wilden voldoen werden ze aangehouden en ingesloten.

Verdachte van zware mishandeling aangehouden
MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige jongeman uit Ruinerwold aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 21-jarige jongeman uit Meppel in de Jan Steenstraat van uit het niets van de fiets te hebben getrokken en hem in elkaar te hebben geslagen. Daarbij zou de verdachte tevens met een boksbeugel te hebben geslagen. De verdachte verdween daarna in een woning in de Jan Steenstraat. Hij bleek in het bezit te zijn van een boksbeugel maar verklaarde daarmee niet te hebben geslagen. Het slachtoffer liep hoofdletsel op. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachten van mishandeling aangehouden
BEILEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag twee Beilenaren, 19 en 23 jaar oud, aan. De 19-jarige wordt er van verdacht in de Brinkstraat een 21-jarige inwoner van Emmer Compascuum te hebben mishandeld. Het slachtoffer moest zich met hoofdletsel onder doktersbehandeling stellen. De 23-jarige wordt er van verdacht een 47-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld in de Brinkstraat. De politie stelt een onderzoek in.