Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar inrijden busje op uitgaansgelegenheid

Nijmegen, 30-10-2011 o In de nacht van zaterdag op zondag probeerde een bestuurder van een bestelbus in te rijden op de ingang van een uitgaansgelegenheid aan de Wijchenseweg. Hij kwam tegen betonnen bollen voor de ingang tot stilstand. Behalve de bestuurder zelf, een 24-jarige Engelsman die vermoedelijk danig onder invloed van alcohol was, raakte niemand gewond. De Districtsrecherche van Nijmegen doet verder onderzoek.

Het incident gebeurde rond 02.50 uur (wintertijd). Meerdere politie-eenheden waren snel ter plaatse. Toen zij aankwamen hielden beveiligingsmedewerkers de verdachte onder controle. Aanvankelijk was de man goed aanspreekbaar en gedroeg zich recalcitrant. Hij is aangehouden op verdenking van poging doodslag en is geboeid in een dienstauto gezet. Even later raakte hij bewusteloos en verleenden agenten en een EHBO medewerker eerste hulp. Een gewaarschuwde ambulance heeft de 24-jarige, met onbekend letsel, naar het UMC St Radboud ziekenhuis overgebracht.

Bij de verdachte is een bloedblok afgenomen in verband met de verdenking van rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zodra dat kan wordt de 24-jarige verhoord.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA), voor de gelegenheid assistentie uit Brabant-Noord aangezien onze eigen afdeling druk was bij een ongeval elders, kwam ter plaatse voor technisch sporenonderzoek. De bestelbus is voor het onderzoek in beslag genomen.

Getuigenoproep

Toen het busje naar de uitgaansgelegenheid reed was deze nog geopend. Ondanks dat er veel mensen buiten waren, zoekt de politie nog getuigen die meer over het voorval kunnen vertellen. Zij kunnen zich melden bij de Districtsrecherche in Nijmegen via telefoonnummer 0900-8844. (08)

Laatst gewijzigd 30-10-2011 12:02 | © Regio Gelderland-Zuid |