Politie Groningen

Zondag 30 oktober 2011

Provincie Groningen, 30-10-2011

Voetganger geschept

STADSKANAAL Een 63-jarige inwoner van Meppen raakte zaterdagavond gewond toen hij op de Buinerweg in Stadskanaal door een auto werd aangereden. De Duitser had zijn eigen auto in de berm van de weg geparkeerd en wilde de rijbaan oversteken. Een 20-jarige automobilist uit Stadskanaal kon de man niet ontwijken waardoor deze via de voorruit van de wagen tegen het wegdek smakte. De auto van de Kanaalster kwam vervolgens tegen een hek tot stilstand. De Duitser werd met onder meer een beenfractuur naar een ziekenhuis vervoerd. Uit onderzoek van de politie bleek niet dat de automobilist te snel had gereden.

Slingerend voor politieauto

STADSKANAAL Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht op de Atlantislaan in Stadskanaal dat een automobilist die voor hen reed moeite had het stuur recht te houden. Na een stopteken bleek dat de bestuurster naar alcohol rook. Een ademanalyse toonde aan dat de vrouw, een 36-jarige inwoonster van de gemeente Bellingwedde, met een promillage van bijna 1,4 (600 ugl) ver over de schreef zat. De vrouw verklaarde slechts twee biertjes te hebben gedronken. Tegen de automobiliste is proces-verbaal opgemaakt, haar rijbewijs is ingevorderd.

Beroving mislukt

TOLBERT Een tot nu toe onbekende man probeerde zaterdagavond iets na zeven uur een vrouw op de Trambaan in Tolbert te beroven. De vrouw had bij een supermarkt boodschappen gedaan en liep richting haar woning. Ze werd plotseling belaagd door een man die in het Engels geld eiste. Daarbij deed hij alsof hij een wapen onder zijn jas had. In plaats van geld af te geven, begon de vrouw te schreeuwen waarna de man wegrende. De gewaarschuwde politie zette onder meer een speurhond in en deed een buurtonderzoek. Het onderzoek wordt voortgezet.

Autos beschadigd

NIEUW SCHEEMDA Twee in Nieuw Scheemda geparkeerde autos liepen zaterdagnacht schade op. Een auto werd door een aantal vermoedelijk dronken mannen opgetild en verplaatst waarbij de wagen een deuk opliep en een spiegel sneuvelde. Van een andere auto werd de voorruit vernield. De daders zijn mogelijk afkomstig van een feestje dat in de buurt werd gehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Aangehouden na mishandeling

WINSCHOTEN De politie kon zaterdagnacht met behulp van omstanders een 18-jarige man aanhouden die kort ervoor een uitbater van een café aan het Marktplein in Winschoten had geslagen. De uitbater was bezig een vervelende klant de deur te wijzen toen plotseling de 18-jarige man opdook en de caféhouder hard in zijn nek sloeg. In de buurt aanwezige agenten zetten met een aantal omstanders de achtervolging op de wegrennende verdachte in. Deze werd snel achterhaald, door een omstander gevloerd waarna hij in de boeien werd geslagen. De Winschoter bleek zwaar onder invloed. Hij is ingesloten.

Toezicht politie Siddeburen

SIDDEBUREN De politie heeft vrijdag- en zaterdagnacht extra toezicht gehouden in en om Siddeburen. Aanleiding waren berichten dat groepen jongeren de confrontatie met elkaar in het dorp zouden zoeken. Verleden weekend moest de politie ingrijpen nadat bij de jeugdsoos de spanning was opgelopen. In samenspraak met de gemeente werd besloten dit weekend extra toezicht te houden. Problemen deden zich de afgelopen nachten niet voor. Gemeente en politie gaan de komende dagen verder kijken hoe de verhoudingen tussen de groepen jongeren te normaliseren.

Met alcohol op tegen geparkeerde auto

WILDERVANK Een 46-jarige inwoner van Wildervank botste zaterdagnacht op de Raadhuisstraat in zijn woonplaats met zijn auto op een geparkeerde wagen. De man had kennelijk de ruimte verkeerd ingeschat tussen zijn wagen, de geparkeerde auto en een voertuig dat op de andere rijbaan wachtte om een oprit in te kunnen draaien. De autos liepen relatief lichte schade op. Bij een ademanalyse door de politie kwam een alcoholpromillage van 1.9 (845 ugl) tevoorschijn. Tegen de Wildervankster is proces-verbaal opgemaakt.

Met hoogwerker aan de rit

SIDDEBUREN - Drie mannen maakten zaterdagnacht een kort ritje met een hoogwerker over de Hoofdweg in Siddeburen. Het drietal zag het apparaat met het sleuteltje in het contact voor een winkel staan en leuk het een leuk idee om ermee naar de kroeg te rijden. Nog geen 50 meter verderop echter maakte de politie al een eind aan de rit. Tegen de drie mannen, 25, 26 en 35 jaar en uit Siddeburen afkomstig, wordt proces-verbaal wegens joy-riding opgemaakt.

Actie parketpolitie

PROVINCIE GRONINGEN De parketpolitie hield zaterdag een actie naar personen die nog een boete te betalen hebben of nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. In totaal werden 124 adressen in de provincie bezocht. Daarbij werden 23 personen aangehouden, vanwie er 8 weer in vrijheid werden gesteld nadat ze de boete hadden voldaan. Aan boetes werd 18.000 euro geïnd. De parketpolitie houdt vaker dergelijke acties en zal deze ook blijven utvoeren.

Koper steelt auto

GRONINGEN Een 26-jarige inwoner van Groningen raakte zaterdagmorgen zijn auto op een onbedoelde manier kwijt. De man had zijn wagen op een internetsite te koop gezet. Na een telefoontje meldde zich zaterdagochtend een belangstellende. De man kreeg toestemming om de auto even aan zijn vriendin te laten zien die enkele straten verderop zou wonen. Toen de koper na 2,5 uur nog niet terug was, besefte de Stadjer dat zijn wagen was gestolen. De man had de belangstellende voorafgaande aan de proefrit niet om een legitimatie gevraagd.

Auto door hek

GRONINGEN Een 78-jarige automobilist uit De Wilgen werd zaterdagmiddag onwel op de Paterswoldseweg in Groningen. De auto botste vervolgens tegen een boom en boorde zich door een hek. De bij de man in de auto zittende echtgenote bleef ongedeerd. De man werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie zette de toedracht van het ongeluk op papier.

Beroofd met pepperspray

GRONINGEN Een 22-jarige inwoner van Groningen is naar zijn zeggen zondag in alle vroegte op de Grote Markt van een gouden ketting beroofd. Toen hij de dader daarna op de Sint Jansstraat had achterhaald, werd hij met pepperspray in zijn gezicht gespoten. De verdachte zou vervolgens in een wachtende auto zijn gesprongen en er vandoor zijn gegaan. Het slachtoffer mist ook een tasje met daarin onder andere zijn mobieltje.

Café overvallen

GRONINGEN Twee tot nu toe onbekende mannen overvielen zaterdagnacht een café aan de Nieuwe Boteringestraat in Groningen. Het tweetal stapte tegen half twee het pand binnen. Een van hen dreigde met vermoedelijk een vuurwapen. De overvallers gingen er met een geldla vandoor. Ze reden weg met een scooter in de richting van het Noorderplantsoen. De politie is met een onderzoek bezig.