Politie Gelderland-Zuid

Aanrijding tussen drie scooters

Alcohol in het spel

Nijmegen, 30-10-2011 o Zaterdagavond om 19.55 uur vond op de Weijbroekweg in Nijmegen een aanrijding plaats waarbij drie scooters waren betrokken. Eén bestuurder, een 47-jarige Nijmegenaar, raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De 47-jarige reed op zijn scooter op de Weijbroekweg richting de IJpenbroekweg. Achter hem reed een 40-jarige Nijmegenaar op een bromfiets. Door nog onbekende oorzaak kwam de 47-jarige in botsing met een 18-jarige snorfietsster uit Nijmegen die uit tegengestelde richting kwam. Beiden kwamen ten val. De 40-jarige kon niet meer op tijd stoppen en botste vervolgens ook met de 47-jarige scooterrijder.

Politiemensen van Verkeersongevallenanalyse (VOA) kwamen naar de ongevalslocatie voor technisch sporenonderzoek naar de toedracht. Dit onderzoek loopt nog.

Botsen is blazen
De 47-jarige is met niet verder bekend letsel naar het UMC St Radboud vervoerd. Vanwege vermoedens van alcoholgebruik is een bloedblok bij hem afgenomen. Dit is naar het NFI gestuurd voor onderzoek.
Bij de blaastest op straat bleek dat er bij de 40-jarige Nijmegenaar sprake was van alcoholgebruik. Hoeveel precies moest daarna een ademanalyse op het politiebureau uitwijzen. De uitslag kwam uit op 375 ug/l. Omdat de man deel uitmaakt van de categorie beginnend bestuurder, waarvoor strengere regels van toepassing zijn, was deze hoge uitslag aanleiding voor agenten om direct zijn rijbewijs in te vorderen. Er wordt proces-verbaal tegen de 40-jarige opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 30-10-2011 12:41 | © Regio Gelderland-Zuid |