Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 30 oktober

Noord-Holland Noord, 30-10-2011 o 13.00 uur

Overval op snackbar

Alkmaar, zaterdag 29 oktober

Zaterdagavond werd een snackbar aan de Muiderwaard overvallen. Rond 20.55 uur kwam er een man de zaak binnen. De man gaf de medewerker achter de balie instructies dat hij de kassa open moest maken. Hij werd hierbij bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Nadat de medewerker het geld overhandigd had liep de overvaller rustig de winkel uit. Tijdens de overval was er nogéén klant in de snackbar aanwezig.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Muiderwaard zaterdagavond vlak voor de overval of erna iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bewoonster schrikt overvallers af

Enkhuizen, zondag 30 oktober

Een 50-jarige bewoonster van de Tom Kranenburgstraat wist zondagochtend twee overvallers haar huis uit te krijgen. De bewoonster lag o de bank TV te kijken toen zij rond 02.10 uur iemand binnen hoorde komen. Opeens stonden er twee mannen in de woonkamer. Dooréén van hen werd zij bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De vrouw moest meekomen. In de gang ontstond een schermutseling tussen de vrouw en de twee overvallers. De bewoonster wist via de achterdeur de tuin in te vluchten en zette het op een schreeuwen. De overvallers vertrokken uit de woning. Buurtbewoners zagen net na de overval een auto wegrijden.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Tom Kranenburgstraat zondagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bezit stroomstootwapen

Hoorn, zondag 30 oktober

Een 18-jarige jongen uit Blokker en een 16-jarige jongen uit Schellinkhout zijn zondagochtend rond 02.10 uur aangehouden op de Nieuwstraat. Agenten zagen op de Roode Steen een groepje jongeren staan en hoorden het geluid van een stroomstootwapen. De agenten liepen in de richting van het groepje en zagen de bestuurder van een snorfiets zijn voertuig starten en nog een andere jongen achterop stappen. De snorfietser reed weg. Twee politiebikers lieten de snorfietser stoppen nadat deze een aantal keer geprobeerd had door te rijden. Uit een vakje van het voertuig kwam een stroomstootwapen tevoorschijn. De taser werd in beslag genomen. Zowel de bestuurder, de 16-jarige jongen, als zijn 18-jarige passagier werden aangehouden.

Bedreiging met mes

Alkmaar, zondag 30 oktober

Een 20-jarige man uit Alkmaar werd zondagochtend rond 01.45 uur aangehouden op de Platte Stenenbrug. De man had op een verjaardagsfeestje in een woning aan de Ricardostraat een paar mensen bedreigd met een mes. De man had een jas gestolen op het feestje en toen hij door enkele mensen hiermee geconfronteerd werd dreigde hij met een mes. De man ging hierna weg. Agenten wisten te achterhalen dat de verdachte zich in de stad bevond. Hij kon bij de Platte Stenenbrug worden aangehouden. Het mes werd in beslag genomen.

Aanhouding voor diefstal diesel

Opmeer, zaterdag 29 oktober

Een 18-jarige en een 20-jarige man, beiden afkomstig uit Spanbroek, werden zaterdagavond rond 21.25 uur aangehouden op de Veken. De politie kreeg een melding van een getuige die zag dat er een hekwerk werd stukgeknipt bij een bedrijf en dat er diesel gestolen werd uit een vrachtwagen.

Toen agenten naar de melding reden zagen zij een auto met grote snelheid wegrijden. De auto kon op de Vekenweg worden staande gehouden. Zowel de bestuurder als zijn passagier hadden vlekken op hun kleding zitten en roken naar diesel. In de kofferbak van hun auto lagen meerdere jerrycans en slangen. De mannen werden aangehouden voor diefstal en overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal dakbedekking

Den Helder, zaterdag 29 oktober

Een 43-jarige en een 24-jarige man, beiden afkomstig uit Den Helder, zijn zaterdagavond rond 21.30 uur aangehouden. De politie kreeg een melding dat er dakbedekking gestolen werd van een woning aan de Basstraat. Een agent zag ter plaatse een man op het dak zitten. Deze rende weg toen er met een lamp op hem werd geschenen. Hij kon op de Janzenstraat worden aangehouden. In de tuin van de woning aan de Basstraat bleek de 24-jarige man te zitten. In de tuin lagen tientallen rollen dakbedekking en er stond een ladder tegen de gevel. Ook de 24-jarige man werd aangehouden voor diefstal.

Heling

Heerhugowaard, zaterdag 29 oktober

Een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard werd zaterdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op de Uiterwaard. Agenten troffen de jongen aan na een melding van vuurwerkoverlast. Hij fietste weg bij het zien van de politie maar hij kon staande worden gehouden toen de agenten hem weer zagen fietsen. De agenten zagen dat hij geen sleutel in het slot van zijn fiets had zitten. Het framenummer van het rijwiel werd nagetrokken. De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. De jongen werd aangehouden voor heling.

Mannen vernielen autos en boompje

Hoorn, zaterdag 29 oktober

Een 20-jarige en een 22-jarige man, beiden afkomstig uit Hoorn, zijn zaterdagochtend rond 05.00 uur aangehouden op de Scheldeweg. De mannen hadden op de Florijn en de Dubloen van minimaal vijf autos de achterruitenwisser of buitenspiegel vernield. Ook hadden zij in een voortuin van een woning een boompje uit de grond getrokken. Een buurtbewoner hoorde de mannen buiten op straat en belde de politie. De mannen konden op de Scheldeweg worden aangehouden.

Diefstal gouden armband

Alkmaar, vrijdag 28 oktober

Vrijdagmiddag werd bij een winkel aan de Laat een gouden armband gestolen. Rond 17.40 uur kwam er een man van een jaar of 20 de winkel binnen die aan een medewerkster vroeg of hij wat sieraden mocht zien die in een afgesloten vitrine lagen. De medewerkster liet hem een gouden armband zien. De jongen hield het sieraad vast en keerde zich opeens om. Hierdoor kreeg de medewerkster een slag tegen haar borst van zijn arm. De jongen ging er vandoor met het sieraad.

Caravan in brand

Opperdoes, zondag 30 oktober

Zondagochtend stond rond 00.40 uur een caravan in brand op het Oosteinde. De brandweer had het vuur tien minuten later onder controle. Er werden geen kentekenplaten aangetroffen op de caravan. Ook de eigenaar heeft zich nog niet gemeld. Hierdoor is nog niet vastgesteld waar de caravan vandaan komt.

Inbraak woning

Den Helder, vrijdag 28 oktober

In een woning aan de De Wetsraat werd tussen donderdagmiddag 16.00 en vrijdagochtend 12.00 ingebroken. Met een breekvoorwerp werd een klein raam geforceerd waardoor de daders binnenkwamen. De hele woning werd doorzocht. Er werd diverse apparatuur weggenomen, toiletartikelen en waardepapieren. De daders verlieten via de achterdeur de woning.

Sint Pancras, vrijdag 28 oktober

Aan de Reigerstraat werd vrijdag ingebroken in een woning. De inbrekers forceerden aan de achterzijde van het huis een raam en kwamen hierdoor naar binnen. Er werd apparatuur uit de woning meegenomen.

Alkmaar, zondag 30 oktober

In een woning aan de Jan van Eyckstraat werd vrijdag tussen 16.30 en 19.40 uur ingebroken. De twee daders, die via een openstaand raam waren binnengekomen, werden overlopen door de bewoner. Er werd een laptop meegenomen. Er werd nog ene zoekslag gemaakt naar de inbrekers. Zij werden echter niet aangetroffen.

In een woning aan de Theemstraat werd zaterdagochtend tussen 00.30 en 09.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een raam aan de voorzijde van de woning. Dit stond op een kier. De televisie was weg en er ontbrak een sleutelbos waaraan de autosleutel zat. De auto die voor het huis stond was weggenomen.

Aan de Jan van Scorelkade werd tussen zaterdagmiddag 16.45 en zondagochtend 01.30 uur ingebroken. De inbrekers forceerden aan de achterzijde van de woning een raam. Er werd een laptop uit het huis weggenomen.

Enkhuizen, zondag 30 oktober

In een woning aan de Westerstraat werd zondagochtend rond 00.00 uur ingebroken. De bewoonster werd rond deze tijd wakker van glasgerinkel. Omdat het vaker rumoerig is op straat sloeg zij niet direct aan op het lawaai. Ze vertrouwde het toch niet en ging naar beneden, waar zij direct zag dat er diverse apparatuur was weggenomen. Ook was er een sleutelbos verdwenen. Hieraan zaten ook de autosleutels. De auto, die geparkeerd stond in een parkeervak op de Prinsenstraat, bleek ook weg te zijn. Een van de raampjes vna de voordeur was bij de inbraak vernield.

Heerhugowaard, zaterdag 29 oktober

In een woning aan de Jan Glijnisweg werd zaterdagavond tussen 20.00 tot 22.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een uitzetraam te forceren. Er werd geld en apparatuur weggenomen.

Tussen 16.00 en 22.30 uur werd er in een woning aan de Stationsweg ingebroken door een raam aan de achterzijde van de woning op de eerste verdieping te forceren. De woning werd doorzocht. Er werden onder andere sieraden meegenomen.

Hoorn, zaterdag 29 oktober

In een woning aan de Nok werd zaterdag tussen 17.15 en 22.00 uur ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een raam geforceerd. Het huis werd doorzocht. Er werden sieraden, geld en toiletartikelen uit het huis ontvreemd.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van de bovengenoemde locaties iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Wielrenner gewond bij val

Rustenburg, zondag 30 oktober

Een 49-jarige wilerenner uit Castricum raakte zondagochtend gewond bij een ongeval op de Drechterlandsedijk. De man fietste in een groep en kwam ten val in een bocht. Hij brak hierbij vermoedelijk zijn heup. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen gewond na val van aanhanger

Sint Maarten, zaterdag 29 oktober

Een 15-jarige jongen uit Waarland raakte zaterdagmiddag rond 15.00 uur

gewond nadat hij op de Selschardijk van een aanhanger van een trekker was gevallen. De jongen zat samen een paar anderen achterop de trekker en viel hiervan af. Hij kwam onder de aanhangwagen terecht doordat de trekker achteruit reed. De jongen werd met borst- en buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto uit de bocht

Sint Maarten, zondag 30 oktober

Een 20-jarige automobilist uit Schagen vloog zondagochtend rond 05.15 uur met zijn auto uit de bocht op de Valkkogerdijk. Agenten reden langs en zagen een groep jongens langs de dijk staan. De bestuurder bleek net met zijn auto uit de bocht te zijn gevlogen. Het voertuig sloeg over de kop en kwam in de onderaan de dijk liggende sloot terecht. De bestuurder moest blazen. Hij bleke teveel gedronken te hebben. De man blies 565 ug/l. Voor een beginnend bestuurder is 90 ug/l toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het voertuig werd afgesleept door een takelbedrijf. Er vielen geen gewonden.