Politie Noord- en Oost Gelderland

|Uddel/ Apeldoorn - Woninginbraken | |
Tussen donderdag 27 en zaterdag 29 oktober is er ingebroken in meerdere woningen. Een woning aan de Garderenseweg in Uddel was het doelwit. Ook bij een woning aan de Waltersingel in Apeldoorn en een woning aan de Barnewinkel in Apeldoorn kwam men binnen. Er zijn onder meer sieraden en een laptop weggenomen.

Tussen donderdag 27 en zaterdag 29 oktober is er ingebroken in een woning aan de Waltersingel in Apeldoorn. Men kwam binnen door een deur te forceren. Het is nog onduidelijk wat er precies is weggenomen.

De inbraak aan de Barnewinkel in Apeldoorn is zaterdagmiddag ontdekt. Men kwam binnen via een raam. Er is onder meer een laptop weggenomen.

Bij de woning aan de Gardenseweg in Uddel is zaterdagavond 29 oktober ingebroken. Men is binnen gekomen door een raam te forceren. Er zijn sieraden buit gemaakt.

De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken.

2011152569-1, 2011152307-1, 2011152450-1

|     |Apeldoorn - Jongen aangehouden niet voldoen aan vordering |
De politie heeft zaterdagmiddag 29 oktober een 20-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De jongen negeerde een bevel van agenten om het winkelcentrum de Eglantier te verlaten.

De politie kreeg omstreeks 16:35 uur de melding dat een groep jongeren voor overlast zorgde bij woningen boven het winkelcentrum de Eglantier. De jongeren werden door de agenten verzocht te vertrekken. Een 20-jarige jongen voldeed niet aan deze vordering. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

2011152372-1

|     |Apeldoorn - Alcoholcontrole, 1 rijbewijs ingevorderd      |
De politie hield in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober een alcoholcontrole in Apeldoorn. Het rijbewijs van een 48-jarige snorfietser uit Apeldoorn is ingevorderd. Een 44-jarige automobilist uit Arnhem liep twee keer tegen de lamp. Hij ging weer rijden tijdens een rijverbod.

Agenten zagen omstreeks 00:55 uur de 48-jarige snorfietser over de Agathastraat in Apeldoorn rijden. De man bleek onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 2,6. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Een 44-jarige man uit Arnhem was eerder in de nacht al gecontroleerd. Hij bleek onder invloed en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod opgelegd. Omstreeks 04:10 uur zagen agenten de automobilist over het fietspad rijden ter hoogte van de Europaweg. De automobilist werd nogmaals meegenomen naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 1,0. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rijverbod.

2011152530-1, 2011152632-1

|     |Apeldoorn - Geld weg bij transportbedrijf                 |
Tussen zaterdag 29 en zondag 30 oktober is er ingebroken in een transportbedrijf aan de Kayersdijk in Apeldoorn. Er is onder meer een geldbedrag buit gemaakt.

Men is binnen gekomen door een deur te forceren en ging er onder meer met geld vandoor. De politie is een onderzoek gestart.

2011152660-1

|     |Apeldoorn - Rijden onder invloed zonder rijbewijs         |
De politie heeft zaterdagavond 29 oktokber een 17-jarige jongen aangehouden. De jongen reed in een brommobiel over de Snipweg in Apeldoorn. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en reed onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 21:00 uur de brommobiel rijden. Het overtuig viel op doordat het slingerende. Hierop werd de brommobiel staande gehouden op Snipweg. De 17-jarige bestuurder werd gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Zijn bijrijder, de eigenaar van de brommobiel, gedroeg zich agressief en bemoeide zich ermee. Hij beledigde een agent en sloeg een deuk in de politieauto. De jongen ging er vervolgens rennend vandoor. Zijn brommobiel is in beslag genomen.

De 17-jarige bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De jongen blies een promillage van 1,4. De 17-jarige was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de brommobiel.

2011152479-1

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --