Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.55 uur

Utrecht, 30-10-2011

Verkeersongeval
AMERSFOORT Zaterdag 29 oktober rond 01.00 uur raakte een 22-jarige automobilist uit Amersfoort gewond op de Amerikaring. De man was tegen een boom gereden, om zijn as gedraaid en tegen een tweede boom gereden. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat er een vermoeden van alcoholgebruik was, is een bloedproef gedaan. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Aanrijding: getuigen gezocht
AMERSFOORT Zaterdag 29 oktober rond 01.00 uur vond een voorbijganger een gewonde vrouw aan de kant van de weg op de Barchman Wuytierslaan ter hoogte van het Midlandparc. De 21-jarige vrouw (uit Amersfoort) zei aangereden te zijn door een auto. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd met knie- en heupletsel. De politie onderzoekt de zaak vraagt eventuele getuigen, of mensen die meer weten van deze zaak, om contact op te nemen via 0900-8844.

Poging beroving: getuigen gezocht
AMERSFOORT Zondag 30 oktober werd rond 02.15 uur een vrouw bijna van haar tas beroofd op de Langestraat. De vrouw had net gepind en werd vermoedelijk door een scooterrijder gevolgd. Op de Langestraat, ter hoogte van de Krommestraat, probeerde de scooterrijder haar tas van haar schouder te trekken. De vrouw werd een aantal meters meegesleurd en toen liet de scooterrijder los. Hij reed weg in de richting van de Kamp.

Signalement van de scooterrijder:
Negroïde uiterlijk met rond gezicht, dikke lippen en brede, platte neus
Ongeveer 20 jaar oud
Robuust postuur
Droeg geen helm, droeg mogelijk een petje
Droeg donkergrijs T-shirt met daaronder een wit shirt met lange mouwen

Reed op een donkerblauwe, sportief model scooter (geen Vespa of Tomos) met zwarte onderkant, zonder windscherm

De politie vraagt getuigen, of mensen die meer weten van deze poging tot beroving, om contact op te nemen via 0900-8844.