Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.55 uur

Utrecht, 30-10-2011

Motorrijder aangehouden
NIEUWEGEIN Vrijdag 28 oktober zagen agenten rond 17.30 uur tijdens een controle een motor, waarvan bekend was dat de bestuurder een rijontzegging had. De motorrijder ging er met zeer hoge snelheid vandoor over de Lekdijk richting Schalkwijk. De agenten achtervolgden hem en konden hem op de provinciale weg stoppen. De motorrijder, een 34-jarige Veenendaler, is aangehouden vanwege rijden met een ontzegging en te hard rijden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Overval woning: getuigen gezocht
NIEUWEGEIN Zondag 30 oktober kreeg de politie rond 04.50 uur een melding dat twee mannen een woning overvallen hadden op de Gerard Walschapshove. De 19-jarige bewoner was bij thuiskomst overvallen door twee mannen met bivakmutsen op en latex handschoenen aan. Zij gooiden de man tegen de grond en gingen het huis binnen. De man raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee overvallers renden even later weg in onbekende richting. Eén van hen droeg een spijkerbroek en witte sportschoenen.

De politie vraagt getuigen, of mensen die meer weten van deze overval, contact op te nemen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Ruit vernield
IJSSELSTEIN Op zondag 30 oktober zagen agenten rond 02.20 uur dat twee jongens een ruit van een woning aan de Voorstraat braken. De twee jongens van 17, uit Houten en Nieuwegein, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij moesten de schade betalen en excuses aanbieden.