Politie Zaanstreek-waterland

Aanhoudingen na vechtpartij: politie zoekt getuigen

Landsmeer, 29-10-2011 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Sportlaan een 30- en een 33-jarige man uit Landsmeer aangehouden.

Het tweetal was even daarvoor uit een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat gezet vanwege agressief gedrag. Buiten maakten zij amok en gooiden zij met terrasmeubilair en fietsen. De gealarmeerden politieagenten die de mannen staande wilde houden werden door hen aangevallen met een wegmarkeringspaal. Hierdoor kwam een van hen ten val en werd, terwijl hij op de grond lag, flink geslagen en geschopt. Ook werd zijn keel dichtgeknepen door de verdachten terwijl zij bovenop hem zaten. Zijn collega kon de mannen met behulp van pepperspray in bedwang krijgen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

De agenten hebben conform het protocol geweld tegen politieambtenaren aangifte gedaan tegen de verdachten. De politie komt graag in contact met getuigen en in het bijzonder met een grote man die bovenop een van de verdachten heeft gezeten. De man had kort donker haar en was gekleed in een zwarte jas. Was u die nacht aanwezig bij deze vechtpartij? Bent of kent u deze man? Belt u dan naar de Decentrale Opsporings Eenheid Zaanstreek van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief).