Politie Gelderland-Zuid

2 man aangehouden na vernieling

Tiel, 30-10-2011 o Met hulp van omstanders heeft de politie zaterdagnacht in het centrum van Tiel twee Poolse mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Omstreeks 21.35 uur werd er melding gemaakt van een onrustige situatie op het Plein. Drie mannen zouden uit een café zijn gezet omdat zij te dronken zouden zijn. Vervolgens gedroegen zij zich zeer vervelend en richtten enkele vernielingen aan, op het terras en aan een toegangsdeur.

Toen bikers van politie op het Plein aankwamen renden de drie verdachten er vandoor. Zowel de politie als enkele getuigen gingen er achteraan. Eén verdachte is door een agent aangehouden op de Markt. Een tweede verdachte werd in de Vleesstraat achterhaald door een café-eigenaar. De derde persoon wist (voorlopig) te ontkomen.

De verdachten, beiden 22 jaar oud, werden geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Ondertussen nam de politie aangifte op van de café-eigenaar waar de vernielingen plaatsvonden. Ook spraken agenten met een aantal getuigen. Zondagmiddag werden de twee verdachten, na te zijn verhoord, weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 30-10-2011 13:59 | © Regio Gelderland-Zuid |