Politie Twente

Kleedkamerdief aangehouden
Enschede
Zaterdag 29 oktober omstreeks 17.00 uur is een 15-jarige jongen uit Enschede aangehouden voor diefstal uit een kleedkamer van een sportcomplex aan de Tegelerweg in Enschede.

Een 18-jarige jongen uit Enschede bemerkte dat zijn mobiele telefoon vermiste uit de kleedkamer. Na het bellen van zijn eigen nummer, bleek dat de dief wilde proberen de telefoon tegen een vergoeding terug te geven. Hiertoe werd een afspraak gemaakt in een park in Enschede. Daar zag de verdachte kans om te ontvluchten. Een getuige kon echter de nodige informatie verschaffen waardoor de verdachte even later thuis kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011102659)

Drie mannen aangehouden voor grote lading vuurwerk Rijssen
Zondag 30 oktober omstreeks 02.30 uur controleerde de douane op de A1 een bestelbus. Zij troffen daarin een grote hoeveelheid dozen met vuurwerk aan. Hierop schakelden zij de politie in die de bestuurder, een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aanhield. Tevens werden de twee inzittenden van een tweede bestelbus aangehouden. Hierin zaten twee mannen uit Haarlem van 17en 66 jaar. Een eerste inschatting is dat het gaat om een lading van 1500 kg vuurwerk. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011102795)

Fietsendief aangehouden
Almelo
Zaterdag 29 oktober omstreeks 13.30 kwam er bij de politie een melding binnen van diefstal van een fiets bij een woningcomplex aan de Wondedwarsweg in Almelo. Na onderzoek kon de identiteit van de dief worden vastgesteld, waarna agenten hem in zijn woning in Almelo konden aanhouden. De 47-jarige Almeloër is in verzekering gesteld en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011102630)

Dief van auto onderdelen aangehouden Hengelo
Zaterdagochtend 29 oktober bemerkte een 22-jarige vrouw uit Hengelo dat er de nacht ervoor onderdelen van haar auto waren weggenomen. Een getuige had een en ander gezien en kon haar vertellen dat de dader een 18-jarige man uit Delden zou zijn. Toen agenten hem in de middag thuis bezochten, bekende de man de diefstal en werden de vermiste onderdelen aangetroffen. Hierop werd de Deldenaar aangehouden. (2011102620)

Huisverboden uitgereikt

Almelo

Een 48-jarige man uit Almelo heeft zaterdag 29 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 48-jarige vrouw. (2011102719)

Almelo
Een 44-jarige man uit Almelo heeft zaterdag 29 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 44-jarige vriendin. (2011102453)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Getuigen gezocht van straatroof Enschede
Politie Twente is op zoek naar getuigen van een straatroof. Zondag 30 oktober omstreeks 2.00 uur werd een 17-jarige Enschedese beroofd van haar tas. Zij fietste vanaf de Kotkampweg de Lobbenslaghorst in en vandaar uit het fietspad op, gelegen tussen de Elsmaathorst en de Winkelshorst. Daar werd zij door een fietser van haar fietst afgeduwd. De dader pakte haar handtas en ging er op zijn fiets vandoor, rechtsaf richting de Kotkampweg. De politie heeft in de omgeving gezocht met een speurhond, maar niemand aangetroffen.

Het signalement van de dader luidt: Man van ongeveer 30 jaar oud
Donkere huiskleur
Gezet postuur
Klein tot gemiddelde lengte
Baard en mogelijk ook een snor Donkere kleding en rijdend op een herenfiets Heeft u iets gezien? Neem contact op met Politie Twente, team recherche Enschede, via 0900-8844.

Man aangehouden voor mishandeling Enschede
Een 21-jarige Rotterdammer is zondag 30 oktober omstreeks 3.40 uur aangehouden voor mishandeling op het Stationsplein in Enschede. De Rotterdammer begon zonder enige aanleiding twee mannen van 26 en 28 uit Harderwijk te beledigen. Toen de mannen aangaven met rust te willen worden gelaten, haalde de Rotterdammer naar hen uit. Beiden raakten hierbij licht gewond. Een surveillerende agent werd hierop door de Harderwijkers aangesproken en heeft de Rotterdammer aangehouden. De 21-jarige is in verzekering gesteld en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011102796)
Scooterdief aangehouden
Enschede
Zondag 30 oktober is een 16-jarige jongen uit Enschede aangehouden voor diefstal van een scooter. Agenten gingen omstreeks 2.00 uur naar een melding van geluidsoverlast aan de Disselhoek in Enschede. Daar troffen zij drie jongeren aan die aangaven geen overlast te geven. Een scooter die bij hen stond werd nagetrokken en bleek te zijn gestolen op 28 oktober jl. Vanwege het verwarrende verhaal van twee van de jongeren werden zij meegenomen naar het bureau. De 16-jarige bekende de scooter te hebben gestolen. De jongen is ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011102784)

Getuigen gezocht van mishandeling Enschede
Politie Twente is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 17-jarige jongen aan de Zuiderhagen in Enschede.

Zondag 30 oktober rond 02.15 uur kwam er een melding van een gewonde jongen aan de Zuiderhagen in Enschede. Agenten troffen een 17-jarige jongen uit Deventer aan met een flinke wond aan zijn hoofd. Deze gaf aan zich niets meer te herinneren. Getuigen vertelden dat zij de jongen van kruispunt de Graaf in de richting van de Zuidmolen zagen lopen. Hier werd hij zonder enige aanleiding door een groep van ongeveer 12 jongens mishandeld. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld en maakt het naar omstandigheden goed. Hoewel er getuigen waren van het voorval, komt de politie graag in contact met mensen die het incident of de groep jongens die nacht rondom dit tijdstip en deze locatie heeft gezien. Neem contact op met Politie Twente, team Enschede centrum, via 0900-8844. (2011102803)

-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

30 oktober 2011
053-4555588

---- --