Politie Gelderland-Midden

Politie neemt rijbewijs in na ongeval A1 Terschuur
Publicatiedatum: 30-10-2011 15:14:43

TERSCHUUR - De politie heeft in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige automobilist uit Nijkerk. De man had, vermoedelijk onder invloed, op de A1 bij Terschuur een aanrijding veroorzaakt.

Omstreeks 02.45 uur ontstond er een aanrijding op de A1 toen een auto een vrachtwagen wilde inhalen. Door onbekende oorzaak raakte de auto de zijkant van de vrachtwagen bij de inhaalmanoeuvre. Hierbij vielen geen gewonden. De twee betrokkenen hebben vervolgens hun voertuigen om de vluchtstrook tot stilstand gebracht. Twee andere automobilisten waren getuigen van de aanrijding en stopten ook op de vluchtstrook. Op het moment dat de betrokkenen en getuigen uit de voertuigen waren gestapt, kwam de 33-jarige Nijkerker aanrijden en botste tegen de achterste auto. De Nijkerker belandde met zijn auto op de kop. Eén van de getuigen liep letsel aan zijn schouder op, nadat hij door de auto werd geraakt waar de Nijkerker tegenaan botste.

Bloedproef
De 33-jarige man raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Aangezien het vermoeden bestond dat de man had gedronken, is een bloedproef bij hem afgenomen. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis. Later bleek dat hij een gebroken arm aan het ongeval had overgehouden. Bij het ongeval is een traumahelikopter ingezet. De A1 is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer. (2011124931-af)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---