Gemeente Barneveld


Natuurwerkdag op zaterdag 5 november

Werkers gezocht bij het Veluwse meertje `de Gerritsfles' Veluwe / Radio Kootwijk - De Gerritsfles is zaterdag 5 november één van de 350 werklocaties op de Landelijke Natuurwerkdag. Staatsbosbeheer en Defensie doen gezamenlijk een oproep om er deze dag te gaan werken. Daarmee blijft dit prachtig gelegen meertje in z'n natuurlijke omgeving als parel op de Veluwe behouden.

Het officiële startsein is om 10.00 uur. De werkdag duurt tot ca. 15.00 uur. De werkzaamheden die in groepen met een ervaren werkbegeleider worden gedaan, variëren van licht tot wat zwaarder. Veel werk bestaat uit het zagen, knippen en verwijderen van dennenopslag. Of u nu alleen komt, met familie, of met een organisatie of vereniging; Staatsbosbeheer en Defensie zijn blij met alle geboden hulp !

Bijzonder aan de Gerritsfles is zijn eenzame ligging op de gemeentegrenzen van Barneveld, Ede en Apeldoorn in het ISK defensieterrein Harskamp. Apart is ook dat het meertje van ca. 6 hectare niet in verbinding staat met het grondwater. Onder het oppervlaktewater ligt een zogenaamde oerlaag waar geen water doordringt. Het natuurgebied kent een hoge natuurwaarde. Slechts bij hoge uitzondering is de Gerritsfles toegankelijk. Daarom is dit een unieke werklocatie !

De Natuurwerkdag bestaat niet alleen uit werken in een prachtige omgeving. Er zijn regelmatig werkpauzes met koffie of fris; met de lunch is er soep en broodjes. Tussen de middag is er livemuziek, er zijn vuurkorven en informatiestands.

De Gerritsfles is te bereiken: via de A1, afslag nr. 19 (Apeldoorn/Hoenderloo N304), richting Apeldoorn, na ca. 250 m afslag links richting Hoog Buurlo/Radio Kootwijk. U rijdt dan op de Hoog Buurlose weg. Na ca. 6 km rijdt u via de Turfbergweg het dorpje Radio Kootwijk binnen. Volg vanaf hier de borden "Natuurwerkdag" naar de parkeerplek. Vanaf de P staat de looproute naar de verzamelplek met pionnen aangegeven. Naar de werklocatie gaat een taxibus vanuit Apeldoorn (0900) 8998898; er is geen ander openbaar vervoer. Deelnemers wordt aangeraden stevige schoenen/laarzen en werkkleding mee te nemen. Gereedschap en werkhandschoenen zijn ter beschikking.

Meer informatie en aanmelden: via internet www.natuurwerkdag.nl of bij de locatieleider Aart Buurma tel. (0577) 456531. De organisatie van de werklocatie is in handen van Staatsbosbeheer en Defensie, met medewerking van IVN afdeling Lunteren-Barneveld.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl - Privacystatement