Gemeente Den Haag

Workshops voor bewoners

De gemeente Den Haag en Stichting Boog organiseren op 5 november 2011 een inspiratie- en informatiedag voor actieve Hagenaars.

Informatie voor bewoners

In 2012 gaat er voor actieve bewoners- en bewonersgroepen het één en ander veranderen. Op 5 november 2011 krijgt u alle informatie die u nodig heeft om het nieuwe jaar goed en actief voor uw wijk te kunnen beginnen. Zo hoort u alles over de nieuwe regels rond het aanvragen van subsidies voor wijk- en buurtactiviteiten bij de gemeente. En u kunt praten met andere partijen die u misschien ook financieel kunnen helpen, zoals corporaties en fondsen.

Inspiratie

Tijdens de dag komt u natuurlijk ook andere actieve bewoners tegen. In workshops kunt u elkaar inspireren om nog beter activiteiten in uw buurt te organiseren. Hoe betrekt u mensen uit de buurt bij uw activiteiten? Zet u internet in? Heeft u een goed idee om jongeren te betrekken bij uw buurt? Deel uw ervaringen en leer van de workshopbegeleiders! Onderaan deze brief ziet u een overzicht van de workshops die gegeven worden.

Programma

13:00 - 13:30 Ontvangst
13:30 - 17:00 Workshops

17:00 - 17:30 Afsluitende borrel

WORKSHOPS

U kunt maximaal drie workshops opgeven. We proberen u in de workshops van uw voorkeur te plaatsen maar de verwachting is dat het druk wordt, en vol = vol! Meld u daarom snel aan!

* Activiteitenplan: Hoe maak je een goed plan voor je activiteiten? Boog leert je de fijne kneepjes!


* Aanvragen budgetten gemeente: Hoe kun je budgetten aanvragen en waar moet je op letten (mondelinge uitleg en praktisch oefenen achter de computer).


* Subsidiemogelijkheden naast gemeentebudgetten: Welke andere financieringsbronnen zijn er? Voorlichting door fondsen en corporaties aan de hand van voorbeelden.


* Participatie en internet: De gemeente wil de komende jaren participatie bevorderen via internet. In deze workshop laat de gemeente zien wat er mogelijk is en willen zij weten wat u daarvan vindt.


* Jongerenparticipatie door middel van crownies: Jongeren betrekken is niet eenvoudig, maar crownies kunnen daarbij behulpzaam zijn. Hoe gaat het in zijn werk, wat zijn de voorwaarden en hoe zijn de ervaringen hiermee? HALT informeert je hierover.


* Projecten carrousel: Bewonersgroepen presenteren een aantal aansprekende projecten die ze hebben uitgevoerd. Deze dienen ter inspiratie voor andere. Met extra aandacht voor de samenwerking met en tussen verschillende groepen in de wijken.

Aanmelden

U kunt zich heel eenvoudig aanmelden via www.boog.nl. Klik op: Informatie en inspiratiedag voor Actieve Hagenaars! Opgeven kan ook telefonisch via Stichting Boog: 070 - 312 12 12.