Politie Gelderland-Zuid

Met nat pak mee naar bureau

Nijmegen, 05-11-2011 o Vrijdagavond hield de politie een 52-jarige Nijmegenaar in de Heeskesacker aan. Hij ging er met zijn auto vandoor toen agenten hem wilden controleren. Na een korte achtervolging verliet hij zijn auto en zette het op een lopen. Uiteindelijk kwam hij in een sloot terecht.

De agenten zagen de man rijden op de Broekstraat en wilden hem aanspreken op het feit dat hij alleen zijn mistlampen aan had. De agenten reden achter de auto aan. In de bocht van de Broekstraat tussen de Zellersacker en de Heeskesacker maakte de auto een rare beweging.

De agenten hadden de indruk dat de bestuurder zijn auto niet goed onder controle had. Reden te meer om de bestuurder te controleren. De 52-jarige Nijmegenaar drukte nog eens extra het gaspedaal in. Even verderop zagen de agenten de auto met draaiende motor staan. De bestuurder en zijn bijrijder sprongen uit de auto en gingen er vandoor.

De agenten die zich voornamelijk hadden geconcentreerd op de bestuurder, gingen achter hem aan. Na een korte achtervolging wisten ze de Nijmegenaar te pakken maar na een korte worsteling wist hij weg te komen. Even later lukte het de agenten toch om de man met een nat pak uit de sloot te halen en aan te houden.

Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een blaastest. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. Omdat de man ook een agent zou hebben mishandeld wordt vandaag nader onderzoek gedaan naar het voorval. (14)

Laatst gewijzigd 05-11-2011 12:17 | © Regio Gelderland-Zuid |