Ingezonden persbericht

Kunstcentrum Zaandam organiseert activiteiten in Kunstweek van 5 t/m 12 november

Kunstenaar blaast eigen huis op

Zaandam, 30 oktober 2011 - Het Kunstcentrum Zaandam organiseert van 5 t/m 12 november 2011 workshops, exposities, rondleidingen en activiteiten voor kinderen ter ere van de 8e editie van de landelijke Kunstweek.

Workshops & activiteiten
Op zaterdag 5 november om 10.30 uur start de Kunstweek in Het Kunstcentrum met een workshop 'vilten'. De officiële opening is een dag later op zondag 6 november. De voorzitter van de landelijke Kunstweek, David Polak, opent om 15.00 uur de foto- en sculptuurexpositie 'Droom' van Merit de Jong en Amiram Djanashvili. Bezoekers kunnen genieten van hapjes en drankjes en live jazz. Toegang is gratis. Op dinsdag is er een workshop fotografie en op woensdag kunnen kinderen meedoen aan de workshop 'Pimp je theepot'. Op vrijdag biedt directeur Isabella de Jong bezoekers een kijkje achter de schermen van het Kunstcentrum tijdens een gratis rondleiding.

Kunstenaar blaast eigen huis op
De week wordt afgesloten op zaterdag 12 november met kunstenaar Robert Roelink die om 16.00 uur op het grasveld naast Het Kunstcentrum zijn huis opblaast. Met behulp van lucht blaast de kunstenaar een grote plastic uitvoering van zijn eigen wooncamper op. Op het veld branden vuren en wordt glühwein geserveerd. Coverband Cargo verzorgt de muzikale invulling van de middag. Toegang is gratis.

Kunst voor iedereen
Directeur Isabella de Jong: "Wij willen met de activiteiten tijdens de Kunstweek kunst onder de aandacht brengen bij een groter publiek. Iedereen kan genieten van kunst en niet alleen door en naar te kijken maar ook door zelf te ervaren hoe het is om creatief met je handen te werken. Daarom stellen wij bezoekers in de gelegenheid om mee te doen aan allerlei creatieve workshops tijdens de Kunstweek in het Kunstcentrum."

Het complete programmaoverzicht staat op www.kunstcentrum.nl
Aanmelden voor de workshops kan telefonisch via 075-6141210 of online www.kunstcentrum.nl/workshop

Over Kunstcentrum
Het Kunstcentrum heeft meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van hedendaagse beeldende kunst en is actief in heel Nederland. Het Kunstcentrum is de kunstuitleen voor particulieren én bedrijven en beschikt over een veelzijdige kunstcollectie met meer dan 12.500 werken van 900 kunstenaars. Het Kunstcentrum is naast Kunstuitleen ook een actieve galerie voor hedendaagse kunstenaars. Een grote collectie toegepaste kunst is te vinden in de winkel en webshop. www.kunstcentrum.nl