Wooninfodag: volop informatie over nieuwbouw en wonen in Doetinchem


DOETINCHEM, 20111025 -- Gemeente Doetinchem is en blijft volop in beweging. Op diverse plekken wordt gebouwd aan nieuwe woningen, ruimte voor bedrijven, betere doorstroming van het verkeer en locaties voor cultuur en onderwijs. Al deze ontwikkelingen dragen bij aan een leefbare stad waarin het voor iedereen prettig is om te winkelen, te werken, te recreëren en te wonen. Ontwikkelaars, woningbouwverenigingen en gemeente Doetinchem presenteren op zaterdag 5 november de actuele stand van zaken op het gebied van nieuwbouwprojecten en -plannen in Doetinchem.

Wooninfodag:  volop informatie over nieuwbouw

 

Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse - gratis toegankelijke Wooninfodag die voor de vijfde keer door de stichting Doetinchem Woonstad wordt georganiseerd. Bezoekers kunnen er terecht om zich te laten informeren en al hun vragen te stellen. Projectontwikkelaars, bouwbedrijven, woningbouwverenigingen en andere dienstverleners geven tijdens de Wooninfodag samen met de gemeente uitleg over de projecten en de (prijs)mogelijkheden. Voorzitter Jeroen Schoot van stichting Doetinchem Woonstad merkt op dat de diversiteit aan beschikbare nieuwbouw ongekend groot is: ,,Doetinchem biedt de gelegenheid te wonen waar en hoe u het graag wilt: in en rond het centrum, aan het water of grenzend aan het buitengebied. Bovendien is het huidige en nieuwe aanbod breed en gevarieerd, met zowel vrije kavels als alle denkbare andere woningtypen.”

Gezamenlijk houden ze de plaatselijke nieuwbouwmarkt in beweging, ondanks de economische crisis die ook de Achterhoekse bouwbedrijven treft, aldus wethouder Peter Drenth. Hij is als bestuurslid verbonden aan de stichting. ,,Alle oren en ogen zijn gericht op de wensen van de markt. Waar nodig, passen we het type woning en het tempo van realisatie aan”, zegt Drenth. ,,We zorgen ook voor variatie in het aanbod, zodat projecten niet nodeloos met elkaar concurreren. Ik schat dat we er met zijn allen tegenwoordig twee keer zo hard aan moeten trekken om een plan uitgevoerd te krijgen.” Toch zijn er lichtpuntjes, aldus Drenth in een verwijzing naar CBS-cijfers: ,,In de eerste helft van dit jaar is bijna negen procent meer aan woningen opgeleverd dan in dezelfde periode in 2010. Dat is een belangrijke verbetering.”

Schoot: ,,Wie geïnteresseerd is in actuele bouwplannen of in het wonen in de gemeente Doetinchem, ontkomt eigenlijk niet aan een bezoek aan de Wooninfodag. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 5 november tussen 10.00 en 15.30 uur in het Graafschap College aan de Slingelaan in Doetinchem.” Voor meer informatie over de Wooninfodag Doetinchem kunt u kijken op www.doetinchemwoonstad.nl.

Wooninfodag Doetinchem

Datum: zaterdag 5 november 2011

Tijd: 10.00 – 15.30 uur

Locatie: Graafschap College, Slingelaan 1, Doetinchem

Toegang: gratis.





Stichting Doetinchem Woonstad