Congres-en Studiecentrum VNG

Praktijkcongres `Energie en Duurzame Gebiedsontwikkeling


17 november - Arnhem



Een forse stap vooruit met energie en duurzame gebiedsontwikkeling: essentieel voor blijvend succes, maar geen eenvoudige opgave. Hoe zet je deze stap en wat zijn de do's en don'ts uit de praktijk?

Op 17 november 2011 organiseren Liander, KEMA, DGMR en de gemeente Arnhem samen met de Dutch Green Building Council het eerste Congres Energie en Duurzame Gebiedsontwikkeling.

Voor wie?

Het congres is bij uitstek interessant voor beleidsambtenaren en bestuurders van gemeenten en voor beslissers en adviseurs uit de bouw- en ontwikkelsector.

Datum en locatie

Het congres wordt gehouden op 17 november 2011 in Hotel haarhuis in Arnhem.

Kosten

Deelname aan de cursus bedraagt EUR 195,- (ex. 19% btw) per persoon.

Programma

Het programma is van 9.30 uur - 17.00 uur, met een duidelijk accent op de praktijk. Vooral de ervaring tot nu toe en het delen en ontwikkelen van kennis maken vooruitgang mogelijk. De Arnhemse initiatiefnemers willen hiervoor dan ook ruime gelegenheid bieden, met workshops waaruit u zelf uw keuze maakt en inspirerende sprekers uit de praktijk van duurzame gebiedsprojecten.

Sprekers

Eén van de sprekers is Bert Krikke -voormalig directeur van Triodos Real Estate Development en nu directeur JOIN. Hij laat u zien hoe hij als investeerder ook in deze tijd van economische crisis gebieden op duurzame wijze weet te transformeren.

Daarnaast geeft de Dutch Green Building Council alvast een voorproefje van het werken met de nieuwe BREEAM*-systematiek voor duurzame gebiedsontwikkeling.

Ook de gemeente Arnhem, KEMA, DGMR en Liander zullen hun praktijkervaringen met energie en duurzaamheid ruimhartig met u delen. Aan bod komt onder andere het Seweex project, SEWage Energy EXchange system. Met Seweex wil Arnhem energie winnen uit het nieuwe transportriool in het Rijnbooggebied en kunnen gebouwen verwarmd en gekoeld worden met energie uit het rioolwater. Dit innovatieve systeem is mede gezien de diversiteit van de aan te sluiten bebouwing (oa winkels, museum, bibliotheek en woningen) uniek binnen de Europese unie. Verspreiding van de kennis die beschikbaar komt bij de realisatie, maar ook bij de monitoring van het systeem, is een belangrijk onderdeel van dit door de EU gesubsidieerde Life+ project. KEMA gaat in op de resultaten van de eerste fase van PowerMatching City. De eerste grootschalige praktijkproef met smart grids, in het Groningse Hoogkerk.


* BREEAM is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld.

Informatiemarkt en netwerkgelegenheid

Naast een inhoudelijk programma is er tijdens het congres een informatiemarkt en voldoende ruimte en tijd om uw collega's te ontmoeten.

Het eerste Congres Energie en Duurzame Gebiedsontwikkeling wordt georganiseerd door: Liander, KEMA, DGMR en de gemeente Arnhem samen met de Dutch Green Building Council
liander.jpg
arnehm.jpg

Sponsormogelijkheden

Wilt u zich aanmelden als sponsor / standhouder voor het congres Energie en Duurzame Gebiedsontwikkeling stuur een bericht en vraag naar de mogelijkheden.

Inschrijven

U kunt zich aanmelden via deze inschrijflink

Datum en locatie

Het congres vindt plaats op 17 november 2011 in Hotel Haarhuis in Arnhem.

Doelgroep

Het congres is bedoeld voor beleidsambtenaren en bestuurders van gemeenten en voor beslissers en adviseurs uit de bouw- en ontwikkelsector.

Kosten

De kosten voor deelname aan het congres zijn EUR 195,-- (excl. 19% btw) incl. koffie, thee en lunch.

Voorwaarden inschrijving

Ongeveer een week voor de eerste cursusdag ontvangt u per post een bevestiging met een routebeschrijving. Uw inschrijving is bindend. Registratie in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens is aangemeld bij het CBP op 24 juli 2002, meldingsnummer m-1026707.

Annuleren of wijzigen

Wilt u uw aanmelding annuleren of wijzigen, dan kunt u dat doen door in te loggen en naar 'mijn inschrijving' te gaan. Bij verhindering kan uw plaats worden ingenomen door een vervanger. Dit kunt u per e-mail aangeven aan cs-vng.nl

Indien annulering niet twee weken voor de (eerste dag van de) cursus wordt doorgegeven, bent u de volledige deelnamekosten verschuldigd.