Stichting Bouw Research

Dag van de Wabo 2011

9 november 2011

Dag van de Wabo 2011

"WARME BROODJES OF EEN TAAIE PEPERKOEK"

Wabo is hot! Aanvragen komen binnen als warme broodjes over de digitale toonbank, toch worden deze broodjes soms te heet opgediend om ze meteen volledig te verwerken. Voor de aanvrager smaakt het digitaal aanvragen naar een smaakvolle croissant, de overheden hebben soms het gevoel te bijten in een taaie peperkoek.

Op 17 november 2011 passeren alle spreekwoordelijke `Wabo-broodjes' de revue op het eerste lustrum van de Dag van de Wabo. Overheid en bedrijfsleven komen bijeen om te praten over de laatste stand van zaken en wisselen kennis en informatie uit. Dé dag waar kennis en kunde bij elkaar wordt gebracht met als thema Blik op de toekomst! De Wabo is op 17 november ruim een jaar in werking, er valt dus voldoende informatie te delen. Plenaire inleidingen en 38 workshops vormen een brede basis voor de vijfde Dag van de Wabo.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

* Omgevingsrecht en visievorming

* Jurisprudentie

* Praktijkcases overheid en bedrijfsleven
* Waterloket i.c.m. het Omgevingsloket online
* Bouwbesluit 2012

* Vergunningen van rechtswege

* Is er met de Wabo toezicht nodig en kan dat?
* Archiveren

* Vergunningvrij bouwen

In het plenaire deel kijken we terug op vijf jaar Dag van de Wabo. Er wordt vooruit gekeken tijdens een interactief vraag en antwoordgesprek over de naderende Omgevingswet met Chris Kuijpers, DG Ruimte bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. In het middaggedeelte wordt de Wabo'er van het jaar 2011 verkozen. Edwin Kort van Omgevingsvergunning.com heeft deze prijs in 2010 gewonnen. Een vakkundige jury zal zich buigen over de aanmeldingen en 3 nominaties naar voren schuiven. U kunt de twee weken vooraf en op de Dag van de Wabo stemmen op uw favoriet (meer informatie op http://www.dagvandewabo.nl). Als afsluiting wordt een blik op de toekomst gevormd met mevrouw Sybilla Dekker en Rob Karstens over de naderende actualiteit op het gebied van het Omgevingsrecht.

Ook de informatiemarkt is volledig gericht op Wabo-informatie, voor u de uitgelezen plek om informatie te vergaren, te verspreiden of uit te wisselen. Ruim 40 organisaties presenteren zich op het gebied van advisering, juridische informatie, detachering en ict-oplossingen.

De Dag van de Wabo 2010 wordt georganiseerd door het Stadswerk Platform Omgevingsrecht, een samenwerking van Stadswerk, Vereniging BWT Nederland, InterConcept en Kluwer. Deze dag is bestemd voor zowel bedrijfsleven als overheden. Kom op 17 november voor uitwisseling van kennis én ervaring naar de vijfde Dag van de Wabo in het Beatrix Theater in Utrecht. Een dag om niet te missen!

Dag van de Wabo
17 november 2011, Beatrix Gebouw, Utrecht
Meer informatie en aanmelden: http://www.dagvandewabo.nl