Politie Utrecht

persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 17-11-2011

Poging overval op woning

UTRECHT Woensdagavond vond bij een huis een poging overval plaats. De politie zoekt twee verdachten.

Omstreeks 21.50 uur werd bij een huis aan de Oudegracht aangebeld. Toen de 68-jarige bewoonster de deur opendeed, stond een negroïde man voor de deur. De man duwde meteen de bewoonster naar binnen en wilde de woning ingaan. Het slachtoffer begon hard te schreeuwen en riep om hulp. De overvaller schrok en liep samen met een vrouw weg in de richting van het centrum.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachte luidt, negroïde man en tussen de 1.90 en 1.95 meter lang. De man droeg een zwarte muts en was donker gekleed. De vrouw droeg een witte wollen jas. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Hennepdrogerij opgerold

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag in een woning een hennepdrogerij aangetroffen en ontmanteld.

De politie kreeg informatie binnen dat er in een huis aan de Azielaan hennep aanwezig zou zijn. De politie ging ter plaatse en trof in het huis een professionele hennepdrogerij aan. In totaal werd ruim 35 kilo henneptoppen (ruim 150.000 euro) en de complete apparatuur in beslag genomen. In de woning werd een 27-jarige man uit Bilthoven aangehouden.

Auto in brand

UTRECHT Woensdagavond 16 november stond een auto in brand. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 20.25 uur werden agenten naar de Rooseveltlaan gestuurd in verband met een brandend voertuig. Agenten gingen ter plaatse en troffen een brandende auto zonder kentekenplaten aan. De brand is geblust. Gezien aangetroffen sporen, vermoedt de politie brandstichting.

De politie is op zoek naar getuigen van de brand. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verkeerscontrole

UTRECHT Woensdag 16 november vond een verkeerscontrole plaats.

Tussen 14.30 uur en 22.00 heeft de politie in samenwerking met de Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, de Douane en Rijksdienst voor het Wegverkeer een verkeerscontrole gehouden op de Sartreweg. Een ANPR-voertuig (auto die kentekens scant) stond op de Kardinaal de Jongweg en controleerde 5976 voertuigen, waarvan 73 hits. Hiervan waren er 30 voor de Belastingdienst. Er werden 8 voertuigen afgevoerd.

125 bestuurders moesten blazen.

Twee bestuurders hadden te veel gedronken. Vier bestuurders hadden nog bekeuringen openstaan en moesten deze direct betalen. Eén auto werd in beslag genomen omdat het chassisnummer vervalst was. Eén bestuurder is aangehouden, omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Er werden 39 bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor defecte verlichting (9), onleesbare kentekenplaten (4) en vervallen APK (3).

Fietsster aangereden

UTRECHT Woensdagmiddag 16 november is een fietsster aangereden.

Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de kruising van de Leidseweg met de Ravellaan. Een 42-jarige vrouw uit Utrecht reed met haar auto op de Ravellaan en wilde linksaf de Leidseweg op. Een 31-jarige vrouw uit Utrecht fietste op de Leidseweg vanaf de Pijperlaan. De automobiliste sloeg af en zag de fietsster over het hoofd. De fietsster kwam ten val en had letsel aan haar hoofd. Zij is voor onderzoek met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Heling

UTRECHT Woensdagmiddag 16 november zijn twee mannen aangehouden omdat zij op een gestolen bromfiets reden.

Omstreeks 17.00 uur zagen agenten een bromfiets rijden op de Trumanlaan. De twee opzittenden hadden geen helm op. Toen de twee mannen de agenten zagen, keerden zij en gingen ervandoor. De bestuurder reed een doodlopende steeg in en beiden sprongen van de bromfiets af. Ze klommen een dak op van een aantal garages.

Na een korte achtervolging te voet, konden de twee verdachten van 18 en 22 jaar, beiden uit Utrecht, worden aangehouden op het Attleeplantsoen. Na navraag bleek dat de bromfiets in oktober was gestolen. Tijdens fouillering bleek dat de 22-jarige man een boksbeugel bij zich had. De bromfiets en de boksbeugel zijn in beslag genomen.