MKB-Nederland



17 november 2011
Hans Biesheuvel gaat ondernemers met financieringsvraag coachen

Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, gaat ondernemers adviseren die op zoek zijn naar financiering. Hij wordt persoonlijk coach bij Qredits, de kredietverlener die zich specifiek richt op financiering van kleine bedrijven.

Biesheuvel maakt zich al sinds zijn aantreden als voorzitter van MKB-Nederland op 1 juni van dit jaar hard voor verbetering van de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf. De banken zijn nog steeds terughoudend met het verstrekken van leningen aan het mkb en dat geldt te meer voor de kleinere kredieten.

Qredits voorziet in die behoefte van het mkb. Ondernemers kunnen hier terecht voor microkredieten tot EUR 50.000. Bovendien biedt de kredietinstelling ondernemers persoonlijk advies, bijvoorbeeld met betrekking tot het ondernemersplan, en coaching gedurende het eerste jaar van de lening. Deze persoonlijke aandacht krijgen ondernemers bij de reguliere banken nauwelijks nog. Biesheuvel hamert hier richting de banken juist op: wordt weer een echte partner van de ondernemer.

Biesheuvel gaat bij Qredits als vrijwilliger aan de slag via de Qoachpool. Hij zal in die rol vooral startende ondernemers van advies voorzien. De voorzitter van MKB-Nederland heeft vanuit zijn eigen participatiemaatschappij veel ervaring in het begeleiden en adviseren van bedrijven.
Met zijn aanmelding bij Qredits wil Biesheuvel ook andere ervaren ondernemers in zijn omgeving enthousiast maken om collega's te helpen bij de start en financiering van hun bedrijf.

*