Politie Groningen

Donderdag 17 november 2011

Provincie Groningen, 17-11-2011

Onderzoek naar inbraken

LEEK De politie doet onderzoek naar drie inbraken in Leek, die hebben plaatsgevonden tussen dinsdagmiddag en woensdagmorgen. In een sportcentrum aan de Rodenburg werd geld en snoepgoed weggenomen. In een ander pand aan de Rodenburg was ook ingebroken, maar daar lijkt niks te zijn verdwenen. Uit een bedrijfsauto aan de Oldebertweg werd tuingereedschap gestolen.

Nekklachten na aanrijding

GRONINGEN Een personenauto en een ambulance zijn woensdagmiddag op de Europaweg tegen elkaar gereden. Beide voertuigen stonden op een rijbaan om rechtdoor te gaan. De ambulancechauffeur reed op de busbaan en de automobiliste uit Zwolle op de baan om richting het UMCG te rijden. Toen het verkeerslicht op groen sprong, reed de ambulancechauffeur rechtdoor. De automobiliste uit Zwolle (47) sloeg ondanks de verkeerde rijbaan- af naar links om richting de Griffeweg te rijden. Beide voertuigen kwamen daardoor met elkaar in botsing. De 47-jarige vrouw en de 44-jarige ambulancechauffeur klaagden daarna over nekpijn. Een 15-jarig meisje dat bij de vrouw in de auto zat, kwam met de schrik vrij. Een patiënt die in de ambulance zat is met een andere ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Grafsteen beklad

LEERMENS De politie doet onderzoek naar de bekladding van een grafsteen op de begraafplaats in Leermens. Een bestuurslid van de begrafenisvereniging ontdekte de graffiti tag en waarschuwde de politie. Op de achterkant van de gedenksteen is met een geelachtige verf een rondje met daarin een A gespoten. Op de begraafplaats waren geen andere bekladdingen. Nabestaanden hebben aangifte gedaan bij de politie. De politie wil achterhalen wie verantwoordelijk is voor de bekladding. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

grafsteen beklad

Jonge automobilisten in de sloot

RASQUERT/APPINGEDAM Twee jonge automobilisten zijn woensdagavond met hun auto in de sloot gereden. Beide bestuurders zijn gecontroleerd door medici, maar de verwondingen bleken mee te vallen.

In Rasquert reed een 21-jarige vrouw uit Thesinge in de sloot. De jonge vrouw mistte op de Hammelandsterweg een bocht en kwam daardoor op de kop in een sloot tot stilstand. De vrouw kon zichzelf uit het voertuig bevrijden en stond al op de kant toen hulpdiensten arriveerden.

Een 23-jarige automobilist uit Delfzijl raakte op de Holwierderweg in Appingedam met zijn auto in de sloot. De man moest uitwijken voor een tegenligger en kwam daardoor met zijn auto in een slip. Het voertuig schoot vervolgens in de berm en kwam in een sloot tot stilstand. Ook dit slachtoffer kon zelf uit zijn wagen komen.

Groninger aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 22-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg een melding dat een man onenigheid had met een jonge vrouw in de Donderslaan in Groningen. Toen agenten gingen kijken, werden ze aangesproken door een voorbijganger. Deze voorbijganger hoorde dat er ruzie was tussen het tweetal en riep dat de verdachte moest stoppen. De verdachte zou daarna de voorbijganger met een mes hebben bedreigd. Van de verdachte was op dat moment geen spoor te bekennen. Enkele minuten later kregen agenten de melding dat in de buurt verzorging nodig had. Deze 36-jarige Groninger had zich ook met de onenigheid bemoeid en was door de 22-jairge verdachte geslagen. De klap was dusdanig dat de 36-jarige zijn arm brak. De politie heeft in de woning van de verdachte gekeken, maar daar was hij op dat moment niet. Enige tijd later meldde hij zichzelf op het politiebureau. De Stadjer is ingesloten voor verhoor.

Finsterwolder met staaf geslagen

FINSTERWOLDE De politie heeft woensdagavond een 51-jarige man uit Finsterwolde aangehouden voor mishandeling van een 25-jarige plaatsgenoot. Het duo heeft al langere tijd onenigheid met elkaar. De spanningen kwamen woensdagavond in de woning van een van hen tot een climax. De verdachte sloeg het slachtoffer met een staaf op het hoofd. Hierdoor ontstond een forse hoofdwond. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een ziekenhuis. De 51-jarige verdachte is ingesloten.

Groninger ernstig gewond op straat gevonden

GRONINGEN Een 46-jarige inwoner van Groningen is woensdagnacht ernstig gewond op straat gevonden in de Nieuwstad in zijn woonplaats. Agenten kregen een melding dat het slachtoffer op straat lag. Naast hem op straat lag zijn snorfiets. Mogelijk is de Groninger van zijn rijwiel gevallen en kwam met zijn gezicht op het wegdek. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt of hij onder invloed van alcohol was.

Automobilist rijdt door na veroorzaken aanrijding

VEENDAM De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding in de Meezenbroekstraat in Veendam. De aanrijding vond woensdagmiddag plaats rond 16.45 uur. Bij het ongeval reed de veroorzaker van het ongeval, een onbekende automobilist, door. Een 64-jarige vrouw uit Veendam reed op haar fiets op de Dr. Bosstraat richting de Vredenlustlaan. Zij werd van achteren aangereden door de bestuurder van een grijze personenauto met mogelijk de combinatie NH en 48 in het kenteken. De fietsster kwam ten val door de aanrijding. De automobilist reed door richting de Vredenlustlaan zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. De 64-jarige vrouw liep door de aanrijding hoofdletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen zeggen over de toedracht van het ongeval, het doorgereden voertuig of over de inzittenden van de auto. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen.

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Scooterrijder gewond na aanrijding

VEENDAM Woensdagmiddag raakte een 61-jarige inwoner van Veendam gewond bij een aanrijding. De man reed op zijn scooter over de Langeleegte toen hij geen voorrang kreeg van een 43-jarige automobilist uit Veendam. Een aanrijding op het kruisingsvlak met de Ontspanningslaan was het gevolg. Onderzoek door de politie wees uit dat de scooterrijder krachtig had geremd en ten val was gekomen voordat hij tegen de auto knalde. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. . De auto raakte dusdanig beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De scooter werd aan het politiebureau gestald. De politie maakt een analyse van het ongeval.

Jongeman aangehouden voor mishandeling

HOOGEZAND De politie heeft woensdagavond op de Noorderstraat in Sappemeer een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden. De tiener wordt ervan verdacht dat hij een 27-jarige inwoner van Hoogezand heeft mishandeld. Beide mannen kregen een woordenwisseling op de Tak van Poortvlietstraat in Hoogezand. De Assenaar sloeg en bedreigde de 27-jarige. Het is niet bekend wat de aanleiding was voor de ruzie. Beide mannen waren bekenden van elkaar. De 17-jarige verdachte vernielde tevens een ruit van een galerij van een flatgebouw aan de Tak van Poortvlietstraat. Hij is overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudstraat in Groningen en ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de mishandeling en maakt proces-verbaal.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 16 november 2011 op diverse plaatsen het verkeer. Bij een verkeerscontrole op de Eikenlaan in Groningen kreeg een automobilist een boete voor het rijden door rood licht. Zes bestuurders droegen geen autogordel. Drie brommerrijders gingen op de bon voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Eén brommerrijder droeg geen helm. Op de Zernikelaan in Groningen werd tussen 19.30 uur en 19.45 uur een feestverlichtingcontrole gehouden. Zeventien fietsers kregen een bekeuring omdat ze hun verlichting niet in orde hadden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen:1570, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid:118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1657, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1244, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.