Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Haalbaarheidsonderzoek Mr. Visserplein

17 november 2011

Het ontwikkelen en bebouwen van het Mr. Visserplein is haalbaar. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de deelraad van stadsdeel Centrum. Bij het haalbaarheidsonderzoek is ook rekening gehouden met de wensen van instellingen rondom het plein en vertegenwoordigers van bewoners. De luchtkwaliteit en het geluidsniveau zijn geen belemmerende aspecten voor eventuele bebouwing.

Onderzoek

Na inventarisatie van alle wensen is, aan de hand van een architectenselectie, een stedenbouwkundige visie ontwikkeld. MAXWAN, NL Architects en Benthem Crouwel hebben hun licht laten schijnen over de mogelijke invulling van het Mr. Visserplein. De opdracht hierbij was om een visie voor het plein te maken dat recht doet aan de historische plek, dat instellingen rondom het plein met elkaar verbindt en het plein toegankelijk maakt. Het plein moet meer een natuurlijke overgang krijgen dan in de huidige situatie. Er zijn varianten onderzocht waarbij de tram die nu over het plein rijdt wordt omgeleid en varianten waarbij over de tram wordt heen gebouwd.

Vervolg

Het positieve resultaat van het onderzoek wil nog niet zeggen dat de markt ook geïnteresseerd is om de locatie tot ontwikkelingen te brengen. In vervolg op dit onderzoek wordt een marktverkennend onderzoek gehouden, om te zien of er ook marktpartijen geïnteresseerd zijn.


---