Vakcentrum Levensmiddelen

Uitslagen Nationale Winkelcompetities bekend

17 november 2011
---

De titel `Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2012' en het bijbehorende Gouden Kaasmes zijn gewonnen door Kaashandel De Brink in Deventer. De titel `Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2012' en gelijknamige trofee gingen naar Caulils Delicatessen in Amsterdam. Dat werd 15 november bekendgemaakt tijdens het Kaas & Delicatessen Branchefeest in De Flint in Amersfoort.

Het is de vijfde keer dat Wim Maassen van den Brink, van Kaashandel De Brink, de prestigieuze titel in de wacht sleept. Voor Maarten van Caulil was het de eerste keer.

Deelprijzen
In de productcategorieën Boerenkaas, Buitenlandse Kaas en Noten zijn deelprijzen behaald. De titel `Nederlands Beste Boerenkaasspecialist 2012' ging naar 't Zuivelhoekje in Wageningen. Kaashandel De Brink in Deventer werd uitgeroepen tot `Nederlands Beste Buitenlandse Kaasspecialist 2012' en Kaas en Zo in Hellevoetsluis tot `Nederlands Beste Notenspecialist 2012'.

Passie
Naast de liefde voor de producten die zij verkopen, delen de winnende ondernemers ook de passie voor het ondernemen, het verder kijken dan je eigen winkel. De uitnodiging van de winnaars was duidelijk: "Kom vooral langs en we vertellen met plezier wat we gedaan hebben om dit te bereiken!"

Kwaliteitscertificaten
De winkels die niet in de prijzen vielen, gingen niet met lege handen naar huis. Voor alle gecertificeerde foodspeciaalzaken lag een tas klaar met promotiematerialen en een juryrapport. Paul Odijk, van Paul! Mediterrane Smaken in Baarn, kreeg het eerste exemplaar uitgereikt.

Foto-impressie
Kijk voor een sfeerimpressie van de avond, de wedstrijduitslagen en foto's van de winnaars op www.foodspecialiteitenwinkels.nl.