Cofely Nederland zet volgende stap in realisatie duurzame ambities

Persbericht van MVO Nederland

Technisch dienstverlener Cofely heeft zich aangesloten bij het Grote Bedrijven Netwerk (GBN) van MVO Nederland. Hiermee bestaat dit netwerk uit vijftig bedrijven. MVO Nederland signaleert dat steeds meer bedrijven technische vernieuwingen combineren met sociale en systeem innovaties. Zij vormen daarmee een inspiratiebron voor andere bedrijven. MVO Nederland beschouwt Cofely als een bedrijf dat hierin een voorbeeldfunctie vervult en toegevoegde waarde heeft voor haar bedrijvennetwerk.

Duurzame ontwikkeling vormt de kern van de strategie van Cofely. Met de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en energie-efficiënte oplossingen wil zij inspelen op de uitdagingen van morgen "We zijn er erg trots op dat Cofely toetreedt tot het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland: een groep organisaties die zich op het gebied van duurzaamheid als koploper profileren. Deze stap sluit volledig aan op onze duurzame ambities", vertelt Han Blokland, CEO van Cofely. "Zo helpen we klanten niet alleen duurzamer te zijn door de inzet van duurzame technologie. We kijken óók kritisch naar onze eigen processen en bevoorradingsketen om te zorgen dat we onze milieuprestaties verbeteren. Ook zijn we voortdurend bezig met het optimaliseren van ons wagenpark en onze huisvesting. Bovendien beoordelen we leveranciers op de vraag hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan het verkleinen van onze CO2-footprint. Samenwerking in de keten is noodzakelijk om dit te realiseren. Transparantie en kennisuitwisseling zijn hierbij een belangrijke voorwaarde. Dat is voor Cofely aanleiding om ons bij dit netwerk aan te sluiten. We hopen dat andere bedrijven dit voorbeeld volgen om hun kennis en ervaringen met ons te delen."

Nieuwe vormen van samenwerking
Willem Lageweg, directeur MVO Nederland: "Innovatieve toepassingen creëren ruimte voor de ontwikkeling van mensen, zowel intern als extern. In het GBN kunnen grote bedrijven hierover met elkaar van gedachten wisselen en hun kennis en ervaring delen. MVO Nederland ondersteunt door verbindingen te leggen en nieuwe inspiratie te bieden. Hoewel deze bedrijven normaliter vaak concurrenten zijn, is MVO een onderwerp dat hen nieuwe vormen van samenwerking biedt en de kracht om veranderingen te realiseren. Dat is hard nodig in deze tijd. In een jaar tijd is het aantal GBN-leden verdubbeld. MVO staat hoog op de agenda van bedrijven. Dat zegt veel over de gezamenlijke ambitie om MVO vanzelfsprekend te maken voor het hele Nederlandse bedrijfsleven."

COFELY, onderdeel van GDF SUEZ
Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energieoplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.

Cofely is het belangrijkste merk van GDF SUEZ Energy Services - één van de zes business units van GDF SUEZ - dat 76.000 medewerkers telt en een omzet van 13,5 miljard euro realiseerde in 2010. In 2010 telde Cofely in Nederland circa 7.000 medewerkers en behaalde een omzet van ruim 1 miljard in 2010.

GDF SUEZ is één van de grootste energieleveranciers ter wereld. Haar dienstverlening omvat de volledige energieketen van elektriciteit en aardgas. De Groep heeft wereldwijd ruim 220.000 mensen in dienst en behaalde in 2010 een omzet van 84,5 miljard euro.

MVO Nederland
MVO Nederland is de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor bedrijven met MVO-ambitie. Haar streven: MVO een vanzelfsprekende zaak maken voor alle ondernemers in Nederland. Sinds de oprichting in 2004 is MVO Nederland uitgegroeid tot hét startpunt voor alle ondernemers die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen en daarover van gedachten willen wisselen met gelijkgestemden, brancheorganisaties, de overheid en/of NGO's. Het partnernetwerk van MVO Nederland telt inmiddels ruim 1.700 bedrijven en organisaties. Elke maand komen daar 50 partners bij. Deze ondernemingen komen uit alle sectoren en variëren van eenpersoonsbedrijven tot multinationals. MVO Nederland faciliteert haar achterban met kennis en inspiratie over de volle breedte van het onderwerp maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2011 zijn er speciale activiteiten op het terrein van slimmer samenwerken, sociale innovatie en het nieuwe werken. Ook aan arbeidsparticipatie van mensen met een flinke afstand tot de arbeidsmarkt wordt door MVO Nederland in 2011 extra aandacht besteed. Kijk voor meer informatie op www.mvonederland.nl.

Grote Bedrijven Netwerk
Onderdeel van het partnernetwerk van MVO Nederland is het Grote Bedrijven Netwerk (GBN), voorheen Samenleving en Bedrijf. Dit is uitgegroeid tot een belangrijk platform en een uitstekend netwerk voor grotere ondernemingen (500 fte of meer). Zij delen hier praktijkervaringen, doen kennis op over actuele thema's en ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en bepalen gezamenlijk de agenda voor de activiteiten. De deelnemers aan het GBN streven naar een blijvende en integrale inbedding van MVO in de eigen bedrijfsprocessen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.mvonederland.nl/content/nieuwsberichten/cofely-nederland-vij ftigste-partner-grote-bedrijv



Razende Robot Reporter