Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hammerfall in november exclusief naar 013

Hammerfall komt terug naar Nederland. De Zweedse power metal-gigant doet op donderdag 17 november 013 aan voor een exclusief concert. De groep heeft hard gewerkt aan het nieuwe album 'Infected'. Deze schijf ligt sinds eind mei in de schappen en geeft een moderne draai aan het tradionele metal-geluid.

Het vijftal uit Zweden is onder liefhebbers van traditionele heavy metal uitgegroeid tot een waar instituut. Opgericht in de jaren negentig debuteert Hammerfall in 1997 met 'Glory To The Brave', dat een onverwacht groot succes wordt. In Duitsland gooit de plaat zelfs hoge ogen in de reguliere albumlijst. Hammerfall arriveert als het ware aan de top.

De mix van heavy en power metal uitgevoerd door uitermate kundige muzikanten en een absolute wereldzanger kent welbeschouwd misschien weinig vernieuwende elementen, maar juist dat maakt de groep zo'n verademing. Juist op het moment dat er in het genre de ene na de andere kruisbestuiving plaatsvindt, klinkt een traditionele aanpak opeens enorm verfrissend. Hammerfall wijkt de jaren daarop niet van het gekozen pad. Op albums als 'Crimson Thunder' (2002) en 'Threshold' (2006) wordt de succesvolle formule dan ook verder geperfectioneerd.

Op het nieuwe album 'Infected', dat in mei verscheen, heeft de band geprobeerd een iets modernere draai te geven aan het geluid. Die insteek heeft succesvol uitgepakt, zo denkt ook de pers. De criticasters geven echter ook aan dat Hammerfall boven alles nog steeds herkenbaar blijft klinken. En dat is een compliment waard. Tel daarbij een akelig goede livereputatie op en je hebt hét recept voor een vlammende metalshow die zijn weerga niet kent.

Hammerfall + support
Donderdag 17 november | aanvang 20.30 uur | zaal open 19.30 uur Tickets ¤ 22,00 (excl. service-- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop is reeds gestart

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /