Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 29 juli 2011

Extra aandacht voor uitreiking VOM Borghardt Award

Tijdens Dag van de Oppervlaktetechnologie op 17 november 2011 in Zeist wordt extra aandacht besteed aan de uitreiking van de VOM Borghardt Award. Er is meer tijd en ruimte gepland dan voorgaande jaren om de uitreiking de aandacht te geven die ze verdient. Er gebeurt namelijk van alles in de oppervlaktebehandelende industrie op het gebied van innovatie en het is zeer de moeite waard dit voor het voetlicht te brengen. De nadruk ligt dit jaar op kennisgestuurde innovaties in de breedste zin van het woord. De VOM nodigt dan ook een ieder uit mee te dingen naar deze Award. Inschrijven kan via www.vom.nl.

De VOM Borghardt Award wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of bedrijven die een bijzondere prestatie hebben geleverd ten behoeve van de oppervlaktebehandelende industrie. Dit jaar heeft de jury de vraag gekregen om zich speciaal, maar niet exclusief, te richten op innovaties die gedreven zijn vanuit recent ontwikkelde kennis in het bedrijf zelf of in instituten en/of universiteiten. Deze innovaties moeten in het proces van implementatie al een zichtbaar traject hebben afgelegd, zodat de meerwaarde tastbaar en aanwijsbaar is. Kennisgestuurde innovatie is een breed begrip en de jury zal ruimte geven aan veel verschillende interpretaties daarvan. Het belangrijkste is dat de inzending aantoont dat de bedrijfstak van oppervlaktebehandeling vernieuwend bezig is en er volop ontwikkelingen plaatsvinden. De procedure voor inschrijving is te vinden op de website van de VOM. Vorig jaar werd de VOM Borghardt Award gewonnen door Technocladding uit Lelystad. Volgens de jury voldeed dit bedrijf het beste aan de criteria: innovatie, impact (waarde) voor de industrie, technische uitvoerbaarheid en duurzaamheid. Meer informatie: http://www.vom.nl/vom/borghardt_award

De VOM is dé brancheorganisatie voor een ieder die actief is in de oppervlaktebehandelende industrie (loonbedrijven, (toe)leveranciers, geïntegreerde bedrijven). Oppervlaktebehandelingen omvatten o.a.: chemisch/mechanisch voorbehandeling, galvaniseren, emailleren, poedercoaten, (nat)lakken, anodiseren, thermisch verzinken, metaalconservering, PVD/CVD.

Er zijn ruim 350 bedrijven lid van de VOM. Een deel van de leden is lid bij één of meerdere aangesloten verenigingen van de VOM, waaronder: VISEM (spuit- en moffelbedrijven), STANOD (anodiseurs), Stichting Zinkinfo Benelux (thermische verzinkers), St Email (emailleerbedrijven), VTO (toeleveranciers) en NGO-SBG (galvanobedrijven). De VOM is als zelfstandige vereniging gehuisvest in het kantoor van de Koninklijke Metaalunie, de werkgeversorganisatie voor het mkb-metaal, te Nieuwegein.



Ingezonden persbericht