Ingezonden persbericht


Published: 07:00 CET 17-11-2011 /Thomson Reuters /Source: Qurius N.V. /XAMS: QRIUS /ISIN: NL0000368140

Qurius doet activiteiten België en Spanje over aan Prodware

Herschikking portfolio gericht op groei

Zaltbommel, 17 november 2011 - Qurius en haar strategische partner (en grootste aandeelhouder) Prodware, zijn overeengekomen de activiteiten van Qurius in België en Spanje over te dragen van Qurius naar Prodware. Deze overdracht sluit aan bij de strategie van beide bedrijven om synergie te creëren en zo een sterke basis te leggen voor een leidende positie op het gebied van zakelijke oplossingen en toepassingen in EMEA. Qurius Spanje wordt verder versterkt om de onbetwiste marktleider in Spanje te worden en zal de kern gaan vormen voor de ontwikkeling van activiteiten in Latijns-Amerika. Qurius België en Prodware België zullen geïntegreerd worden tot één bedrijf, dat een toonaangevende positie in België zal innemen. Zowel de Belgische als de Spaanse organisaties zullen direct profiteren van de Prodware marketing faciliteiten. Als onderdeel van deze transactie ontvangt Qurius EUR 3 miljoen in contanten van Prodware. Met deze inkomsten zal Qurius - met behoud van haar leidende positie in Nederland - versnelde groei in Groot-Brittannië en Duitsland financieren en tevens de netto schuldpositie verbeteren.

Leen Zevenbergen, CEO van Qurius, en Alain Conrard, CEO van Prodware: "Met de herschikking van onze portfolio's optimaliseren we de complementaire sterktes van Qurius en Prodware. Waar mogelijk, bereiken we groei op de korte termijn terwijl we ondertussen de voorbereidingen treffen voor marktleiderschap op de langere termijn. Qurius gaat zich richten op aanzienlijke groei om zo de marktposities in Groot-Brittannië en Duitsland te verstevigen en ondertussen sterk te blijven in Nederland. Qurius zal dit bereiken door zich verder te concentreren op specifieke bedrijfstakken en door meer innovatieve oplossingen aan te bieden aan het (hogere) middensegment. Met de herschikking van onze portfolio's creëren we een sterke basis voor winstgevende groei in de komende jaren in onze sleutellanden."

De algemeen directeur van Qurius Spanje (Jose Maria Sanchez) en de algemeen directeur Qurius België (Jan Druppel) blijven leidinggeven aan de respectievelijke dochterondernemingen. Mark Loeys, manager van Prodware België, wordt Business Development Director van Qurius Prodware België.

Qurius België telt momenteel 32 medewerkers en bedient meer dan 50 klanten in distributie, en afvalbeheer, recycling en ledenorganisaties. De totale omzet van Qurius België over de eerste 9 maanden van 2011 bedraagt EUR 2,9 miljoen.

Qurius Spanje telt momenteel 116 medewerkers die klanten bedienen in sectoren als industrie, handel/distributie en professionele dienstverlening. In 2011 zijn de marktomstandigheden in Spanje buitengewoon ongunstig. Qurius Spanje zag de opbrengsten dalen van EUR 9,0 miljoen (exclusief EUR 1,2 miljoen van de verkochte Infor activiteiten) in de eerste 9 maanden van 2010, tot EUR 7,6 miljoen in de eerste 9 maanden van 2011. Desondanks wist Qurius Spanje haar marktaandeel te behouden.

De YTD EBIT van Qurius België en Qurius Spanje, ten bedrage van EUR -681.000, zal worden gerapporteerd als 'beëindigde bedrijfsactiviteiten' in de Qurius winst- en verliesrekening. Daarnaast zal Qurius een boekverlies opnemen van EUR 4,6 miljoen als gevolg van de desinvestering van Qurius België en Qurius Spanje, dit zal eveneens als 'beëindigde bedrijfsactiviteiten' worden gerapporteerd.

Qurius N.V.
Qurius biedt innovatieve IT-oplossingen op het gebied van ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfsoplossingen. Vanuit een tiental vestigingen en met het hoofdkantoor in Zaltbommel, bedient Qurius klanten door heel Europa. Daarbij zijn Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Tsjechië de kernlanden. Qurius richt zich op middelgrote en grotere bedrijven en organisaties. Centraal in de visie van Qurius staat innovatie, Het Nieuwe Werken en duurzaamheid. De onderneming heeft als doel om in 2014 honderd procent duurzaam te opereren. Qurius is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Prodware S.A.

Prodware, opgericht in 1989, creëert, integreert en host IT-oplossingen voor bedrijven. Prodware werkt in een sector waar succes een combinatie van een grote IT-expertise en industriële knowhow vereist. Prodware bedient meer dan 17.500 actieve klanten en is een belangrijke deelnemer en partner voor de installatie en beheer van mondiale IT-oplossingen en toepassingen. De Prodware Groep, aanwezig in 10 landen en met sterke internationale, strategische allianties, ondersteunt bedrijven bij hun internationale expansie. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming helpt Prodware haar klanten bij hun voortgang naar het bereiken van duurzame ontwikkeling met haar GreenITude(TM) aanbod van oplossingen en diensten.