Ingezonden persbericht


Navigon, a Garmin company, presenteert update van hun succesvolle iPhone app

Navigon 2.0 voor de iPhone biedt nieuwe functies en software. Zo kunnen gebruikers met Navigon MyMaps, de nieuwe functie voor het beheren van de kaarten, zelf kiezen welke kaarten ze op hun iPhone willen opslaan. Daarnaast zorgt Latest Map Guarantee ervoor dat het nieuwste kaartenmateriaal beschikbaar is op het moment van aankoop. Dankzij de integratie van Navigon FreshMaps XL hebben iPhone en iPad gebruikers de mogelijkheid regelmatig kaartupdates uit te voeren. Bovendien maakt de aangepaste gebruikersinterface de bediening van de app nog intuïtiever.

'Via internet kunnen gebruikers het kaartenmateriaal op de app uitrusten met de kaarten die ze de komende tijd nodig hebben, 'legt Gerhard Mayr, Vice President van World-Wide Mobile Phone Business bij Navigon uit. 'Hierdoor blijft er genoeg ruimte over voor andere content, zoals muziek of video's, maar blijft navigeren zonder een dataverbinding mogelijk.' Gebruikers kunnen individuele mappen selecteren uit het regionale of het EU pakket.

Nieuw bedieningsconcept voor gebruiksvriendelijkheid De nieuwe generatie Navigon apps voor Apple's iOS-besturingssysteem heeft een duidelijke structuur. De gebruikersinterface zorgt ervoor dat er gemakkelijk geschakeld kan worden tussen de afzonderlijke functies. Hierdoor heeft de gebruiker toegang tot de belangrijkste functies van het menu. Instellingen en acties worden duidelijk gescheiden tijdens het navigeren. Tijdens het rijden zijn een aantal menu's semitransparant zichtbaar op de achtergrond. Bovendien is de aansturing eenvoudiger door het gebruik van de voor de iPhone typische multi-touch gebaren. Dit maakt het makkelijker om kaarten te draaien of te vergroten.

Nieuwe functies en in-app aankopen
De app kan gepersonaliseerd worden met diverse in-app aankopen, zoals Mobile Safety Camera Live, die gebruikers waarschuwt voor vaste en mobiele flitspalen. Gebruikers zijn ook in staat om informatie over flitsers real time met andere bestuurders uit te wisselen. In de meeste talen kan gekozen worden tussen een mannelijke en vrouwelijke stem. Indien de app uitgerust wordt met Traffic Live, kan de verkeersinformatie ook hardop uitgesproken worden. Dit zorgt voor grotere veiligheid, met name in situaties die meer concentratie vereisen.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle gebruikers van de Navigon MobileNavigator kunnen de update gratis downloaden via de Apple App Store. Tijdens de actieperiode van 17 tot 30 november kunnen nieuwe klanten de app kopen tegen een lagere introductieprijs. De Europese versie kost ¤ 59,99 in plaaats van ¤ 89,99 en de EU10-versie is verkrijgbaar voor ¤ 49,99 in plaats van ¤ 74,99. Navigon FreshMaps XL hL heeft ook een gereduceerde prijs in deze periode. Het abonnement voor de Europese versie is te koop als een in-app aankoop voor een eenmalige vergoeding van ¤ 14,99 (ipv ¤ 29,99). Gebruikers van de regionale versie betalen â''¬24,99 (ipv ¤49,99) in de promotie periode, maar dit geeeft hen meteen een upgrade naar het kaartenmateriaal van 44 Europese landen. Gebruikers hebben elke drie maanden toegang tot het nieuwste kaartenmateriaal. In-app pakketten die al eerder zijn gekocht blijven beschikbaar. Voor het downloaden van het kaartenmateriaal is een internetverbinding nodig. Doe je slechts een software-update, zonder kaarten, dan neemt het downloaden minder tijd in beslag.

###

Over NAVIGON GmbH - a Garmin company:
Het Duitse bedrijf Navigon GmbH is opgericht in 1991 en is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. In juli 2011 werd het bedrijf overgenomen door Garmin Ltd. en werkt het als een volledige dochteronderneming. Het merk Navigon biedt hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons, maar levert ook oplossingen voor de automotive OEM-markt.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.navigon.com Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.navigon.com/twitter
Flickr: http://www.navigon.com/flickr
YouTube: http://www.navigon.com/youtube
Facebook: http://www.navigon.com/facebook