Opsporingsbericht: shouldersurfing te Merksem. Wie herkent daders ?

17/11/2011 15:23

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Antwerpen, om volgend opsporingsbericht te verspreiden:

De politie en het parket van Antwerpen zou graag deze 2 vrouwen (foto's) willen spreken die op dinsdag 12 juli 2011 een oudere dame hebben opgelicht.

Het slachtoffer had die middag geld afgehaald in de selfbank aan de Bredabaan in Merksem. Op weg naar huis werd ze aangesproken door een vrouw die haar in het Frans de weg vroeg naar het ziekenhuis; wellicht een smoes om het slachtoffer af te leiden tijdens het stelen van haar portefeuille.

(beelden bewakingscamera's)

Uit het onderzoek blijkt dat de benadeelde dame kort daarvoor door een onbekende vrouw in de gaten werd gehouden in de selfbank. Vermoedelijk heeft die de pincode bemachtigd door over de schouder mee te kijken bij het intikken van de persoonlijke cijfercode, het zogenaamd shouldersurfen, een fenomeen dat steeds vaker voorkomt in selfbanks en winkels.

Met de gestolen bankkaart werd kort daarna geld afgehaald en aankopen gedaan op verschillende plaatsen in Merksem en in Ekeren.

Politie en parket zouden deze 2 vrouwen (foto's) graag om uitleg vragen.

Meent u de betrokken vrouwen te (her)kennen of weet u waar ze verblijven, neem dan contact op met de politie. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30 30 0.

Tips zijn ook welkom via het gratis nummer 0800 30 30 0.

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie.

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel