Gemeente Barneveld


Informatiebijeenkomst voor startende en net gestarte ondernemers

De gemeente Barneveld organiseert op dinsdag 29 november 2011 een informatiebijeenkomst voor startende ondernemers en ondernemers die de afgelopen vijf jaar een eigen bedrijf zijn gestart. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van het project IkStartSmart van de Kamer van Koophandel. IkStartSmart helpt startende en pas gestarte ondernemers bij het opzetten en verder uitbouwen van hun onderneming. Het uiteindelijke doel hiervan is dat er meer en betere starters komen om zo de regionale economie te waarborgen.

Deelnemers aan IkStartSmart kiezen zelf een coach die hen gaat begeleiden. Samen bekijken ze wat de sterke punten zijn van de ondernemer in spé en waar hij of zij nog aan moet werken. Dat kan bijvoorbeeld door middel van het volgen van een training. Ook worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd waar de deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen met andere startende ondernemers en is er een adviespool waar ze vragen kunnen stellen aan specialisten.

IkStartSmart is er voor iedereen die een bedrijf wil beginnen of maximaal vijf jaar ondernemer is. Ook moet de starter zelf of het bedrijf gevestigd zijn in Barneveld.

Informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst van 29 november wordt geopend door wethouder G.J. van den Hengel. Daarna wordt de stand van zaken met betrekking tot het project IkStartSmart toegelicht. Aansluitend wordt een aantal ervaringen met het project gedeeld. Vervolgens is er een presentatie van XS2Justice, die ingaat op de juridische aspecten waarmee startende ondernemers te maken krijgen. Daarna informeert Cooster Accountants de aanwezigen over de administratief-technische zaken voor (startende) ondernemers. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Meer informatie
Voor informatie over de informatiebijeenkomst, het project IkStartSmart én voor opgave kunt u contact opnemen met de heer D. (Douwe) Baars van de gemeente Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig) of via e-mail: ondernemersloket@barneveld.nl. U kunt ook kijken op www.ikstartsmart.nl.