KRO

Heb ik Genoeg...? over engelen

Uitzenddatum: 29/11/2011

KRO's Heb Ik Genoeg...? over de wereld van engelen,

dinsdag 29 november

Tijdens KRO's Maand van de Spiritualiteit stort Karin de Groot zich met heel haar ziel en zaligheid in een voor haar onbekende wereld. In een nieuwe serie van Heb Ik Genoeg...? duikt Karin elke week weer in een andere spirituele stroming of religie. Dinsdag 29 december (19.25u, Ned.2) is de laatste uitzending, waarin Karin in de wereld van engelen duikt.

Karin heeft in ruim twee maanden tijd verschillende spirituele stromingen onderzocht, in de hoop dat het haar rust en vrede zou brengen. In elke stroming zit wel iets dat inspireert, iets wat zij meeneemt op haar verdere zoektocht. Maar het ultieme antwoord heeft ze nog niet. Aan het slot van de serie Heb ik Genoeg...? zoekt Karin het bij haar eigen Katholieke roots en wordt ze geconfronteerd met het bestaan van engelen. Binnen het katholicisme wordt voor het eerst over engelen gesproken. Tegenwoordig geloven ook veel niet-katholieken in engelen (42 procent van de Nederlanders, volgens onderzoek van de IKON). Mensen die in engelen geloven zijn ervan overtuigd dat je niet alles op eigen houtje kunt doen, zonder hulp van buitenaf. Volgens hen helpen en beschermen engelen de mens.

Karin gaat naar een engelenmeditatie, ondergaat een healing, reading en volgt geleide meditaties die haar in contact moeten brengen met engelen. Geheimzinnige vloeistoffen en kristallen moeten Karins persoonlijke beschermengel lokken. Ze ontmoet een vrouw die zegt Karins engel daadwerkelijk met eigen ogen te kunnen zien. Is dit voor alleskunner en perfectionist, Karin het antwoord?

Heb Ik Genoeg...? over engelen, 29 november om 19.25 uur bij de KRO op Nederland 2.