Kamer van Koophandel

Stijgende huurprijzen toenemend probleem voor ondernemers

donderdag 17 november 2011

Workshop over huurproblemen op Wet-en-Regeldag op 29 november in Houten

Een geschil over huurrecht, een onacceptabel huurcontract, onredelijk hoge huurprijzen: veel ondernemers hebben er mee te maken. De KvK Midden-Nederland besteedt aandacht aan deze problematiek met de workshop `Huurprijsaanpassing, de oplossing voor hoge huren', op de Wet-en-Regeldag op dinsdag 29 november a.s. in Houten.

Vragen over huur van bedrijfs- of winkelruimte komen veel voor bij de KvK Midden-Nederland. De huurprijzen zijn al jarenlang hoog en vormen een steeds grotere kostenpost voor ondernemers. Met de huidige teruglopende omzetten wringt dit voor veel ondernemers. De meeste zakenlui weten weinig van huurrecht en zien zich bij problemen al snel genoodzaakt om óf te accepteren wat hen wordt opgelegd óf eventueel te gaan procederen. Maar er is meer mogelijk. Je kunt onderhandelen, een deskundige inschakelen en het spel goed spelen.

De Kvk verstrekt al jarenlang adviezen via haar Bedrijfshuuradviescommissie aan de kantonrechter in kwesties rond huur van bedrijfspanden. Maar er kan meer directe hulp worden geboden, zonder tussenkomst van de rechter. De workshop `Huurprijsaanpassing, de oplossing voor hoge huren' op de Wet-en-Regeldag gaat hier op in.

De Wet-en-Regeldag wordt voor de vijfde keer georganiseerd door alle KvK's op vijftien locaties in het land. De themadag bereidt ondernemers voor op veranderende wetgeving, zoals juridische en fiscale aspecten van bedrijfsvoering, handige fiscale eindejaarstips en het Belastingplan 2012. Daarnaast biedt de dag de mogelijkheid om andere ondernemers te ontmoeten en om specifieke vragen voor te leggen aan de specialisten.

Programma

15.30 uur: Ontvangst en aanvang informatiemarkt 16.00-16.15 uur: Opening door Michaël Kortbeek, voorzitter van de KvK Midden-Nederland
16.15-17.00 uur: Wat verandert er fiscaal voor u in 2012?, door Gibo Groep
17.00 uur: Buffet
18.00-18.45 uur: 1e ronde workshops
19.00-19.45 uur: 2e ronde workshops
19.45-20.30 uur: Borrel

Informatie en aanmelden

De themadag op dinsdag 29 november wordt gehouden bij Expo Houten aan de Meidoornkade 24 in Houten. Meer informatie en aanmelden: www.kvk.nl/regeldaghouten. De toegang is gratis.

Bron: KvK Midden-Nederland