Gemeente Ede

maandag, 21 november 2011

Open Innovatie Festival (OIF) nu ook in Ede

De gemeente Ede opent de laatste week van november haar deuren voor inwoners en bedrijven op het Open Innovatie Festival (OIF). Vijf dagen lang zetten ambtenaren, inwoners en bedrijfsleven zich in voor innovatie in het publieke domein. Ede onderzoekt onder andere de toekomst van plaatsonafhankelijke dienstverlening en de inzet van social media hierbij.

Door kennis en ervaringen tijdens het festival met elkaar te delen, komen we samen tot nieuwe ideeën en oplossingen. Daarnaast staan ontmoetingen centraal, en moet het festival vooral ook leuk zijn.

Innovatiemarkt

Op 29 november tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen mensen elkaar ontmoeten en ervaringen uit wisselen over kleine en grote innovaties op de Innovatiemarkt. Tijdens de workshops kom je meer te weten over nieuwe manieren van vergaderen, denken, ontmoeten, samenwerken en communiceren. Kijk hoe je zelf invloed hebt op de leefbaarheid in je straat met GoedeBuur Ede. Informeer naar data die de overheid aan jou beschikbaarheid stelt. Denk mee of we, net als de gemeente Molenwaard in 2013, geen stadhuis meer nodig hebben! Vraag de eerste hulp social media medewerkers het hemd van het lijf.

Workshops

De workshops zijn gebundeld in vier thema's:

* Anders vergaderen: in een virtueel kantoor, aan een statafel of in de buitenlucht!

* Anders denken: leer out-of-the-box te denken, innovatief gedrag beïnvloeden en hoe kan je effectief innoveren in een omgeving die daar niet altijd klaar voor is?

* Anders ontmoeten: social media is een prima manier om contact te houden en gelijkgestemden te vinden. Hoe kan je sociale media gebruiken in je dagelijks leven en ook op je werk?
* Anders samenwerken en communiceren: wat is het verschil tussen co-creatie en de bekendere, traditionele vormen van samenwerking? Hoe communiceer je in een dergelijke omgeving met jongeren?

Twitterspreekuur

Liever digitaal van gedachten wisselen met de gemeente? Je kunt ook twitteren met wethouder Simon van de Pol (@simonvdpol) en wethouder Breunis van de Weerd (@breunisvdweerd). Zij houden vanaf de markt om 14.00 uur en om 16.00 uur een `twitterspreekuur' over innovatie en Ede, onder #OIFEde.

Inschrijving geopend

De innovatiemarkt en de workshops zijn vrij toegankelijk. Voor de workshops is het handig vooraf te reserveren. Het complete programma vind je op http://oifede.wordpress.com.